Gefeliciteerd: 25 jaar TCCA

verbindingAlgemeen

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat een groep belanghebbenden in kritische communicatie zich hebben verzameld in Kopenhagen om het TETRA Memorandum of Understanding (MoU) op te stellen en te ondertekenen. Die personen en hun bedrijven werden de oprichters van de TETRA MoU Association, nu bekend als TCCA – The Critical Communications Association.

 

In die 25 jaar is TCCA uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie, die de ontwikkeling van TETRA-technologie blijft stimuleren via zijn TETRA Industry Group en een rol speelt bij ontwikkeling van kritieke breedband 4G / LTE- en 5G-normen. Dit gebeurt via de status van TCCA’s Market Representation Partner in 3GPP, ondersteuning van de ETSI MCX (Mission Critical voice, data en video) Plugtests ™ en TCCA’s Broadband Industry and Critical Broadband Working Groups (BIG en CCBG).

De eerste vergadering werd gehouden in het UK Home Office in Londen in februari 1999 en de eerste IOP-certificaten werden in november 1999 gepubliceerd. 20 jaar later blijft het TETRA IOP-proces de wereld leiden in onafhankelijke certificering voor kritieke communicatie.

TCCA’s IOP-proces is ontwikkeld om een open multi-vendor markt voor TETRA-apparatuur en -systemen mogelijk te maken. Deze aanpak biedt gebruikers duidelijke voordelen in termen van een breed portfolio van compatibele apparatuur, concurrerende prijzen en snelle ontwikkeling van nieuwe productmodellen. Het IOP-proces komt ook de industrie ten goede door een breder toegankelijke markt, snellere marktintroductie en een groter potentieel voor investeringen in nieuwe ontwikkelingen te creëren. De IOP-tests van TCCA worden waargenomen door een onafhankelijke instantie, momenteel door ISCOM, onderdeel van het Italiaanse Ministerie van Communicatie.

TCCA werkt nu samen met partners zoals het Global Certification Forum (GCF) om een wereldwijd MCX-interoperabiliteitstest- en certificeringsregime te ontwikkelen en te implementeren, en werkt met een steeds breder scala aan industriële partners om wereldwijd kritische communicatie te bevorderen.

25 jaar uitmuntendheid

Jeppe Jepsen was directeur van TETRA bij Motorola toen de oorspronkelijke MoU werd ondertekend, en heeft de vereniging en de kritische communicatiemarkt vanaf 1994 uit de eerste hand ontwikkeld. “Gedurende deze 25 jaar heeft de vereniging de markt uitgebreid naar alle delen van de wereld en alle sectoren van PMR / LMR. TCCA heeft zich in het kritieke communicatie-breedbandecosysteem ontwikkeld om de plaats te worden waar gebruikersorganisaties en de industrie hun gemeenschappelijke problemen kunnen bespreken en verduidelijken, en om de eerlijke plaats te zijn om informatie te verkrijgen en te delen”, zei Jepsen.

“Door lobbyen bij regeringen en regelgevers hebben we een internationale overeenkomst bereikt over breedbandspectrum voor PPDR, en we hebben technologie-roadmap-overeenkomsten opgesteld en voortgezet in de vraag- en aanbodsectoren.”

Tony Gray, TCCA Chief Executive, onderstreept het belang van samenwerking tussen industrie en gebruikers en de talloze dagen werk van vrijwilligers om strikte processen te ontwikkelen voor de ontwikkeling van technische oplossingen. “Dit 25-jarig jubileum is een nieuwe gelegenheid om al onze leden, onze partners en alle supporters van uitmuntendheid in kritische communicatie publiekelijk te bedanken. De impact die zo’n niche maar cruciale markt heeft op de veiligheid en beveiliging van de wereld kan niet worden onderschat, en we zijn er trots op dat TCCA stevig verankerd is in het centrum van ontwikkelingen. ”

Het belang van normen

Brian Murgatroyd, voorzitter van de ETSI TC TCCE (Technische Commissie TETRA en kritieke communicatie-evolutie), schetst de redenen waarom TETRA zo’n langdurig succes is geweest en de keuze voor gebruikers van kritieke communicatie.

“TETRA werd bedacht in een tijd waarin er behoefte was aan betrouwbare, veilige en interoperabele digitale mobiele radiodiensten voor professionele gebruikers. Dit werd gerealiseerd door de ontwikkeling van een open standaard van echt hoge kwaliteit en detail. Het werd geproduceerd door experts van verschillende mobiele radiobedrijven en overheden, die jaren van nauwgezet werk besteedden en die de mogelijkheden voorzagen van een modern digitaal systeem dat vele functies en diensten zou bieden. Een open standaard heeft gezorgd voor een goede concurrentie tussen fabrikanten die de prijzen betaalbaar heeft gehouden en vooral heeft gestimuleerd tot voortdurende innovatie”, zei Murgatroyd.

“De TETRA-standaard werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren 1990, maar wordt vandaag nog steeds verbeterd en wordt gezien als een toekomst op lange termijn tot ver in de jaren 2030 en daarna. Het bestaat nu uit meer dan 130 afzonderlijke technische specificaties en meer dan 35 technische rapporten en handleidingen. Hoewel een goede standaard de basis is voor succes, had dit niet kunnen gebeuren zonder de medewerking van gebruikers, exploitanten en fabrikanten. Daarom is wat nu TCCA wordt genoemd bedacht en heeft het altijd een zeer nauwe band gehad met ETSI en de TETRA standaard. We zijn nog steeds bezig met het ontwikkelen van de TETRA-technologie om ervoor te zorgen dat deze de komende 20 jaar nog steeds geschikt zal zijn voor het doel, maar we hebben onze taak uitgebreid met specificaties voor specificaties voor kritieke communicatie breedbanddiensten. We ontwikkelen met name nieuwe interfaces om te zorgen voor een succesvolle interactie tussen TETRA-netwerken en bedrijfskritische breedbandsystemen. We wensen TCCA nog 25 jaar een geweldige toekomst. ”

verbindingGefeliciteerd: 25 jaar TCCA