Nokia en Ericsson zitten Broadband Industry Group voor

verbindingAlgemeen

Philippe Agard van Nokia en Jason Johur van Ericsson zijn gekozen voor de Broadband Industry Group (BIG), een TCCA-werkgroep die is opgezet om de samenwerking tussen breedbandleverancier te stimuleren bij de ontwikkeling van gemeenschappelijke, wereldwijde oplossingen voor missiekritische communicatie.

Philippe Agard is verantwoordelijk voor het publieke veiligheids- en defensiesegmentleider van Nokia en zal de BIG voorzitten. Hij wordt ondersteund door Jason Johur, Ericsson’s Market Development Director, Mission Critical Communications, als vice-voorzitter. Zij werden verkozen op de BIG intreeredevergadering, op 1 september gehouden in Finland.
“Nokia is zeer verheugd dat Philippe Agard verkozen is als voorzitter van de BIG en ziet ernaar uit om Philippe te ondersteunen in samenwerking met het bredere industrieecosysteem om de goedkeuring van breedbandcritische communicatie te versnellen op basis van de nieuwste 3GPP LTE-standaarden. Organisaties in belangrijke verticale markten, zoals openbare veiligheid, transport, utilities en mijnbouw, hebben de noodzaak voor een evolutie van narrowband PMR tot breedband uitgedrukt. Naarmate de eerste netwerken worden uitgezet, zal BIG helpen om een ​​breder wereldwijd ecosysteem te openen”, meldt een woordvoerder van Nokia.

3GPP

De BIG zal de acceptatie van gestandaardiseerde missiekritische communicatie over LTE en daaropvolgende 5G-technologieën inzetten ten behoeve van kritische communicatiegebruikers en organisaties, en bevorderen een evolutionaire aanpak van toekomstige oplossingen. Dit werk zal voortbouwen op de prestaties van TCCA, die onder meer het uitvoeren en ondersteunen van open standaarden en interoperabiliteit, en het lopende onderzoek naar de behoeften van professionele gebruikers om de klantenbeleggingen op lange termijn te beschermen.
Tony Gray, TCCA Chief Executive: “Met de oprichting van de BIG heeft TCCA de industrie een thuis gegeven om kritieke service op basis van breedband te bevorderen, inclusief migratie naar 3GPP LTE en 5G standaardtechnologieën. Met vertegenwoordigers van dergelijke gevestigde en gerespecteerde bedrijven kunnen we verwachten dat de BIG verschillende voordelen die breedbandoplossingen aan klanten van kritieke communicatie kunnen bieden, kunnen ontwikkelen en bevorderen, terwijl de markt altijd voor kritieke breedbandoplossingen behouden blijft, open, innovatief en concurrerend .”
De BIG zal nauw samenwerken met de Critical Communications Broadband Group (CCBG) van TCCA. Voorzitter Tero Pesonen: “Dit nieuwe initiatief zal de coördinatie van de kritieke communicatie normalisatie-inspanningen in 3GPP, samen met de openbare veiligheidsbureaus en exploitanten helpen, in lijn met de CCBG-doelen en de rol van de vertegenwoordiger van de TCCA in 3GPP.”

verbindingNokia en Ericsson zitten Broadband Industry Group voor