Selcom neemt als eerste distributeur nieuwe DMR-lijn Kenwood op in portfolio

verbindingAlgemeen

Als eerste marktpartij in Nederland heeft distributeur Selcom de nieuwe Kenwood DMR-lijn in zijn catalogus opgenomen. De nieuwe TK-240/D340-radio’s kunnen zowel digitaal als analoog worden gebruikt en schakelen daarbij automatisch over. Hierdoor kan in veel situaties gebruik worden gemaakt van digitale communicatie zonder dat alle analoge installaties meteen hoeven te worden vervangen.

De DMR Tier II-radio’s hebben een ergonomische vormgeving maar zijn stevig genoeg om aan de MIL-STD- en IP54/55-standaarden te voldoen. Volgens Kenwood zijn ze geschikt voor gebruik in een brede variëteit aan sectoren: van opslagplaatsen en stations tot winkels en hotels. Naast gebruik voor zowel digitale als analoge communicatie kunnen de DMR-radio’s in direct mode opereren – dus zonder repeater.
Daarnaast is een Lone Worker-functie ingebouwd en beschikken de toestellen over Call Interuption – zowel in direct als in repeater-mode.
De radio’s ondersteunen maximaal 32 kanalen in twee zones (16 kanalen per zone) en hebben een audio-output van 1 watt. AMBE+2TM Vocoder-technologie moet voor een superieure geluidskwaliteit zorgen, ook bij veel omgevingsgeluid. Bovendien beschikken de apparaten over de mogelijkheid het kanaalnummer uit te laten spreken zodat de eindgebruiker niet naar het scherm hoeft te kijken. Standaard staat Engels ingesteld als taal, maar het is ook mogelijk om dit aan te passen naar Nederlands.

verbindingSelcom neemt als eerste distributeur nieuwe DMR-lijn Kenwood op in portfolio