57e Dag voor de RadioAmateur op 4 november in Americahal in Apeldoorn

verbindingAlgemeen

Op 4 november 2017 vindt de 57e Dag voor de RadioAmateur plaats. Deze dag in de Americahal in Apeldoorn wordt georganiseerd door VERON, Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland.

 

VERON is in Nederland een toonaangevende vereniging van luister en radiozendamateurs (met een amateur zendvergunning). VERON is ook de natuurlijke schakel tussen deze hobbyisten en de overheid, zowel nationaal als internationaal. Deze dag biedt zeker voor ”iedereen”, ook voor niet radioamateurs, veel interessants. Vooral omdat er vele commissies en interessegroepen via hun stand hier hun diensten en mogelijkheden aanbiedingen is het aantrekkelijk ongedwongen rond te lopen.

Naast het officiële gedeelte, met de uitreiking van de prijs “RadioAmateur van het (vorig) jaar 2016”, door het wetenschappelijk radiofonds Veder, zijn er diverse lezingen, de zelfbouwtentoonstelling de AMRATO (commerciële handelaren), en natuurlijk de VROM, de VERON Onderdelen Markt (radiovlooienmarkt). Ook zal er weer een jeugdplein ingericht zijn.

 

Openingstijden en kaartverkoop

De Dag voor de RadioAmateur begint om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De kaartverkoop begint echter al om 09.00 uur. VERON leden betalen uitsluitend op vertoon van hun geldige VERON lidmaatschapskaart € 8,00. In alle andere gevallen bedraagt de entreeprijs € 9,00. Onder 16 jaar gratis toegang.Houders van de Gouden VERON Speld hebben gratis toegang.

 

Lezingen (onder voorbehoud)

De constructie en de berekeningen voor een top loaded verticale antenne voor 160m, door Frans Hamelink, PA1NHZ.

Idzerda modulatie bij het toestel NSF 029, door Ed Plevier.

De overgang van AM/FM naar DAB+ voor omroepzenders, door Edwin Vos, PA3GVQ.

Morse Wedstrijd (11.45-12.45 uur, in de Americazaal)

 

Zorg wel voor voldoende geld, want in de Americahal is er geen geldautomaat aanwezig.

verbinding57e Dag voor de RadioAmateur op 4 november in Americahal in Apeldoorn