Koning en Hartman neemt RadioAccess over

verbindingc2000, LTE, Nieuws

Print

Koning & Hartman BV neemt indoor mobiele communicatie specialist RadioAccess BV over ter versterking van haar portfolio. Koning & Hartman wordt hierdoor marktleider op het gebied van mobiele communicatienetwerken en -oplossingen. Gisteren ondertekenden de CEO’s van beide partijen de officiële overeenkomst in Amsterdam.

Koning & Hartman speelt met deze overname in op de groeiende vraag naar optimale bereikbaarheid. “De trends zijn duidelijk”, zegt CEO Oswald Coene (Koning & Hartman), ”de hoeveelheid data die we via internet versturen neemt in hoog tempo toe, we willen altijd en overal online en bereikbaar zijn en er is een toenemende vraag naar maximale breedband. Daarnaast moet het versturen van data ook nog eens zeer veilig en betrouwbaar zijn. Deze ontwikkelingen zorgen voor een aanhoudende groei van dit marktsegment. De overname van RadioAccess past binnen onze strategie waarin wij snel inspelen op deze trends en de groeiende marktvraag.” Als technische specialist past Koning & Hartman bewezen techniek slim toe om zo de klant te voorzien van de benodigde bereikbaarheid en breedband. “Wij willen niet per se de grootste, maar wel de beste technische Telecom en netwerk dienstverlener van Nederland zijn”, aldus Coene.

Koning & Hartman is geen nieuwe speler in de mobiele communicatie markt. Het bedrijf is van oudsher systeemleverancier van communicatieapparatuur in de Openbare Orde- en Veiligheid (OOV) en Openbaar Vervoer (OV) en specialist op het gebied van private communicatienetwerken en oplossingen voor indoor mobility zoals private GSM, Special Coverage Locations, maar ook C2000, het speciale mobiele netwerk voor politie, brandweer en ambulances. De expertise en specialisatie op het gebied van mobiele communicatie van RadioAccess sluit hier goed op aan.

Het klantenbestand van RadioAccess, voornamelijk bedrijven binnen de Telecom, maar ook veel zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijven binnen de industrie, biedt veel mogelijkheden voor Koning & Hartman. Daarnaast is RadioAccess zeer innovatief op het gebied van Private GSM en – LTE, Small Cells en Push-to-Talk oplossingen en dat zijn precies de mobiele communicatie producten en diensten waarmee Koning & Hartman demarkt op wil gaan. “Het bestaande portfolio wordt dankzij deze overname versterktwaardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen. In het bijzonder op het gebied van Managed Services zie ik veel potentie en mogelijke synergie”, zegt de Algemeen Directeur tot slot. RadioAccess wordt een zelfstandige business unit met 69 medewerkers binnen Koning & Hartman.

“Voor RadioAccess is dit een belangrijke volgende stap”, aldus Maurits Zandbergen, CEO RadioAccess. ‘’De groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt is op zijn minst opmerkelijk te noemen en het resultaat van focus, gecombineerd met enorm betrokken werknemers en onze klanten als ambassadeurs. Samen hebben we dit bereikt’. Als ondernemer is het belangrijk te onderkennen wanneer een volgende fase van groei zich aankondigt en op welke wijze je daar dan invulling aan kan geven, kijkend naar de verschillende mogelijkheden. Onderdeel worden van de Koning & Hartman familie voelt als de beste keuze en is een erg goede basis om de groei te kunnen continueren.’’ aldus Zandbergen. Beide bedrijven wonnen de afgelopen jaren diverse prijzen zoals de FD Gazellen Award voor een aantoonbare positieve groei.

verbindingKoning en Hartman neemt RadioAccess over