Aangifte tegen politie vanwege ARC

verbindingLTE, Nieuws

Politie

Een grote leverancier van politieapparatuur heeft aangifte gedaan tegen de politie bij de Rijksrecherche. Volgens de leverancier omzeilt de politie doelbewust de aanbestedingsprocedures om bepaalde partijen voor te trekken. Dat meldt de Telegraaf vandaag op de voorpagina.

Een grote leverancier van politieapparatuur heeft hiervan aangifte gedaan bij de rijksrecherche. Importeur Tomar Europe informeerde de Tweede Kamer en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) vorige maand al met een aantal brandbrieven. Het departement heeft de ondernemer uitgenodigd voor een gesprek met twee topambtenaren.

Bestekken worden, zo staat in een van de brandbrieven, op zo’n manier geschreven dat hoe dan ook het merk wint dat de voorkeur van de inkopers heeft. In het geval van de portofoons werd bijvoorbeeld grotendeels vastgehouden aan Motorola, terwijl de portofoon van concurrent Sepura uit een interne test in Brabant-Oost onomstotelijk als de betere en goedkopere optie naar voren komt. Een verslag van de toets is in bezit van De Telegraaf.

Voorgelogen

De klokkenluider wijst tot slot op evaluaties van aflopende contracten. Die zouden zo ten faveure van de bestaande leverancier worden gemanipuleerd dat voortzetting van de overeenkomsten onafwendbaar is.

Een rondgang van De Telegraaf bevestigt dit beeld. „De minister wordt willens en wetens voorgelogen door de mensen uit de top van het Korps Nationale Politie”, concludeert de ondernemer in zijn schrijven aan de Kamer.

Meer over deze zaak vandaag en morgen bij Verbinding.TV

verbindingAangifte tegen politie vanwege ARC