“Aantal aanmeldingen voor eRIC loopt storm”

verbindingAlgemeen, Nieuws

Van 2 tot en met 4 juni is Vliegveld Twenthe het toneel van de expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing (eRIC). Volgens Sander Hesseling, directeur van eRIC, overtreft de belangstelling voor het event alle verwachtingen. “Het aantal voorregistraties van bezoekers is nu al enorm. Ik ga er dan ook blind vanuit dat we het verwachte bezoekersaantal van 20.000 gemakkelijk zullen overstijgen”.

eRIC is volgens Hesseling geen beurs, maar een interactief evenement. Er is een expohal waar bedrijven producten en innovaties tonen, er is een inhoudelijk programma en er zal een groot aantal demonstraties plaatsvinden. “Het expo-gedeelte is met 150 standhouders nagenoeg vol, het inhoudelijke lezingenprogramma staat overeind, en we hebben een paar interessante partijen toegevoegd aan het toch al volledige demonstratieprogramma”, vertelt hij. “Zo geeft defensie verschillende demonstraties, bijvoorbeeld met de luchtmachtbrandweer en de Explosieven OpruimingsDienst. Er is een demonstratie rond patiĆ«ntenzorg bij een ebolabesmetting, Rijkswaterstaat zal een aantal demonstraties verzorgen, en er komt een 4×4-circuit voor reddingsvoertuigen en hulpdiensten.

Tijdens eRIC vindt ook een aantal ‘event-in-events’ plaats, zoals de uitreiking van de hulpvoorhulpverleners-award, een congres rond verminderde zelfredzaamheid, het Verbindingplein met partijen die actief zijn in de MCC-wereld, en de ledenvergadering van de takel- en bergingsbranche. Het evenement zal ook worden bezocht door enkele leden van de regering; zo heeft de minister van V&J een bezoek aangekondigd en zal minister Hennis-Plasschaert van Defensie haar opwachting maken.
eRIC is gratis toegankelijk. Bezoekers moeten zich vooraf even registreren, via de evenementwebsite.

verbinding“Aantal aanmeldingen voor eRIC loopt storm”