Abiom levert bijna 60.000 portofoons aan politie

verbindingAlgemeen

Abiom heeft meer dan 57.000 portofoons geleverd aan de politie. Daarnaast heeft het bedrijf uit Wijchen bijna 10.000 mobilofoons afgeleverd. Tot slot kreeg Abiom ook het contract voor 400 Atex-porto’s. Het gaat om Sepura-toestellen.

 

Samen vormen de contracten een opfrisbeurt van de totale operationele voorraad van Tetra-radio’s van de Nederlandse politie. De contracten omvatten ook de levering van accessoires uit het portfolio van Sepura. “We zijn verheugd om onze langdurige steun aan de Nederlandse politie voort te zetten en zijn van mening dat de SC20- en SRG3900-radioterminals een uitzonderlijke service zullen bieden voor hun uiteenlopende operationele behoeften. De radio’s delen een gemeenschappelijke gebruikersinterface, waardoor we onze klanten een naadloze overgang naar hun nieuwe apparaten kunnen bieden en tegelijkertijd officiersopleiding minimaliseren. De landelijke inzet voor Tetra voor spraak- en datacommunicatie via Sepura-apparaten zal ervoor zorgen dat Nederlandse politieagenten tot de best verbonden operationele gebruikers op een landelijk Tetra-platform ter wereld behoren”, zegt Gary Maughan, regiodirecteur voor Noord-Centraal-Europa bij Sepura.

Bas de Grood, CEO van Abiom: “Met het pakket dat we hebben geboden om de politie in Nederland te ondersteunen, kunnen Nederlandse gebruikers van openbare veiligheid toegang krijgen tot toonaangevende communicatieapparatuur, in de regio onderhouden, ontwikkeld en geproduceerd in de EU, om veilige en effectieve missiekritische communicatie mogelijk te maken.”

[Beeld Sepura]
verbindingAbiom levert bijna 60.000 portofoons aan politie