Abiom start kort geding tegen politie over aanbesteding POC-backup C2000

verbindingAlgemeen

Abiom, leverancier van missiekritische communicatie, begint een kort geding tegen de politie. Het Wijchense bedrijf is het niet eens met de beslissing dat Abiom niet bij de vijf mogelijke leveranciers van een landelijke push-to-talk-dienst is geselecteerd. Het gaat om een fallback met een hoge beschikbaarheid voor het geval C2000 tijdelijk wegvalt.

 

Het kort geding speelt op 12 november om 12 uur in Den Haag en is ‘gericht op de beoordeling van haar verzoek op deelname en herziening van de beslissingsrichting’ van de politie. Op dit moment gebruikt de politie Grouptalk, geleverd door 2Way, als fallback. Dit is echter een tijdelijke oplossing. Voor een langere periode – de politie gaat uit van ruim vier jaar – is wettelijk een aanbesteding nodig.

Wel geselecteerd voor de volgende ronde zijn Koning & Hartman, Airbus, Motorola, Entropia en het eerder genoemde 2Way. Tijdens de migratie van het oude C2000 naar het nieuwe C2000, begin dit jaar, was de app van 2Way geïnstalleerd op 40.000 smartphones van de politie. Algemeen wordt aangenomen dat de huidige aanvraag naar POC-diensten (push-to-talk-over-cellular) voorsoorteert op de toekomstige vervanger van C2000.

Abiom kan en wenst op dit moment niet inhoudelijk te reageren.

verbindingAbiom start kort geding tegen politie over aanbesteding POC-backup C2000