Abiom wint aanbesteding mobilofoons politie

verbindingAlgemeen

Abiom, specialist op het gebied van radiocommunicatie, mobile data en licht- en geluidsystemen, mag mobilofoons aan de Nederlandse politie, de Dienst Justitiële Inrichtingen, de douane en de Politieacademie leveren. Het gaat om 10.000 mobilofoons van het merk Sepura.

 

De levering van de mobilofoons gaat direct in. De gunning is voor minimaal vijf jaar. De politie mag deze klus nog maximaal vijf maal verlengen met een jaar. Abiom, exclusief distributeur en partner van Sepura in Nederland voor de openbare orde en veiligheid, zal niet alleen de mobilofoons voor de voertuigen leveren, maar ook die van motorfietsen en open vaartuigen. Daarnaast levert het Wijchense bedrijf de hardware, software en diensten rond de mobilofoons. Daaronder vallen ook de opleidingen voor de gebruikers en onderhoud.

De mobilofoons worden niet alleen door de politie afgenomen. Ook de DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen), de douane en de Politieacademie doen als bijzondere gebruiker mee aan deze aanbesteding. De standaard voor deze diensten wordt de Sepura SRG3900-mobilofoon.

Abiom zal mobilofoons, accessoires, service en bijbehorende oplossingen leveren voor voertuigen, motoren, vaartuigen en ander materieel.

 

Regie

Volgens het gunningsdocument moet de gevraagde randapparatuur ook in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de rol van lifeline van de gebruiker. Door tegelijkertijd centrale regie te gaan voeren op het proces van beheer, onderhoud en bestelling moet Abiom goed in staat zijn de servicelevels te waarborgen voor zowel de politie als de ketenpartners. Dit aspect ziet eveneens op het vereenvoudigen en verbeteren van contractbeheer. Hiermee worden ook de exploitatiekosten inzichtelijk en stuurbaar.

De standaardisatie van hardware en diensten, gecombineerd met het voeren van een sluitende registratie van randapparaten moet het voor de politie beter mogelijk maken het beheer en onderhoud zelf succesvol uit te voeren. Hierdoor is de grip op de installed base geborgd.

 

Aanspreekpunt

Abiom-directeur Bas de Grood is trots dat zijn bedrijf gekozen is om de mobilofoons te mogen leveren. “Met de politie en hun partners werken we al jaren samen. Wij begrijpen dat voor nood- en hulpdiensten hun communicatiemiddelen het allerbelangrijkst zijn. Dat we deze gunning kregen na het doorstaan van praktijktesten, waarbij het uiterste is gevraagd van onze apparatuur en mensen is een bevestiging dat we dezelfde taal spreken als de politie. Abiom is het centrale aanspreekpunt voor communicatie en mobiliteitsvraagstukken.”

verbindingAbiom wint aanbesteding mobilofoons politie