Advanced Mobile Location binnenkort ook voor iPhone

verbindingAlgemeen

Apple ondersteunt vanaf de volgende update (iOS 11.3, beschikbaar in de lente) Advanced Mobile Location (AML). Met deze techniek is het mogelijk om de locatie-data van de beller direct te kunnen delen met nood- en hulpdiensten.

 

Als iemand AML geactiveerd heeft en contact opneemt met het alarmnummer, wordt automatisch de locatie verzonden. Hierdoor hoeft de beller niet meer zelf zijn locatie op te zoeken of te communiceren. Dankzij AML kan de locatie van de beller tijdens het gesprek al worden vastgesteld, zodat de hulpdiensten sneller kunnen uitrukken.

In België werkt de techniek al, maar voorlopig alleen op Android-toestellen. Apple voert de techniek door na herhaaldelijke verzoeken van Europese hulpinstanties.

De EENA, de Europese vereniging voor samenwerking op het gebied van noodnummers, reageert enthousiast. “EENA feliciteert Apple met deze geweldige prestatie die levens zal redden. In de landen waar AML al operationeel is op smartphones, zijn dankzij deze technologie veel levens gered. De aanstaande iPhone-update is daarom een belangrijke verbetering in het dagelijkse werk van nood- en hulpdiensten.”

verbindingAdvanced Mobile Location binnenkort ook voor iPhone