Aerea levert het grootste Internet of Things-netwerk van Nederland

verbindingAlgemeen

Aerea, leverancier van connectiviteitsdiensten, heeft in Nederland een mobiel netwerk met landelijke dekking voor het Internet of Things uitgerold. Het netwerk van Aerea is gebaseerd op de Low Power Wide-Area Network (LPWAN)-technologie van het Franse Sigfox. Sigfox werkt via de Ultra Narrow Band (UNB), een vrije frequentie met zeer hoge capaciteit die geschikt is voor kort twee-wegberichtenverkeer.

Dankzij UNB kunnen op grote schaal machines, apparaten en sensoren met een zeer laag energieverbruik veilig en tegen lage kosten met het internet worden verbonden. Via het netwerk wordt bovendien direct roaming gerealiseerd op alle aangesloten Sigfox-netwerken wereldwijd, zodat apparaten eenvoudig over grenzen heen met elkaar communiceren.
Om het succes van Aerea te versnellen, zijn twee topmannen uit de telecombranche, John van Vianen en Ras Lalmy, tot de board van het Rotterdamse bedrijf toegetreden. “Wij geloven sterk in de ongekende mogelijkheden die IoT creëert voor bedrijven, overheden en consumenten. Naar verwachting zijn er over vijf jaar wereldwijd meer dan 25 miljard apparaten aangesloten op het internet. Met de internationale slagkracht van Sigfox en de professionals van Aerea zien we het als een fantastische uitdaging om dit potentieel te ontsluiten”, aldus een woordvoerder.

verbindingAerea levert het grootste Internet of Things-netwerk van Nederland