Agenten Amsterdam blijven binnen vanwege slecht C2000

verbindingAlgemeen

C2000 in Amsterdam is zo slecht, dat agenten vanaf 01.30 uur gevraagd is om binnen te blijven. Het bureau mocht alleen worden verlaten, als er een melding kwam van het operationeel centrum (voorheen de meldkamer). Dat schrijven agenten onderling naar elkaar op social media.

 

“Afgelopen nacht moesten wij met z’n allen binnen blijven in Amsterdam, vanaf 01.30 uur. Het communicatienetwerk was zo slecht, dat we alleen het bureau mochten verlaten als er een melding kwam, uitgezet door OC”, schrijft een agent aan de chatgroep ‘Collega’s politie’.

Als er een melding binnenkwam, dan mochten de agenten alleen met twee auto’s op pad. De schrijfster is zeer kritisch op het nieuwe C2000. “Ik ben blij dat men om onze veiligheid denkt, maar dat ons netwerk zodanig sleht is dat we niet meer mogen surveilleren, is toch te slecht voor woorden. Vannacht weer nachtdienst, we gaan maar grillen op de grillplaat.”

 

Update: COR luidt noodklok, meldt NOS.nl

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie luidt bij minister Grapperhaus en korpschef Akerboom de noodklok over het nieuwe C2000-netwerk. Vorige week sloeg politievakbond ACP al alarm over het vernieuwde communicatiesysteem van de hulpdiensten.

Volgens de COR zijn er vier weken na de invoering nog altijd grote problemen met het systeem. “Collega’s uit de technische hoek, de meldkamers, leidinggevenden op alle niveaus en uiteraard de collega’s uit de basisteams hebben hun zorgen met ons gedeeld”, staat in een brandbrief. De COR zegt door recente ontwikkelingen te worden gedwongen melding te maken van de problemen.

verbindingAgenten Amsterdam blijven binnen vanwege slecht C2000