Agentschap Telecom beëindigt registraties wanbetalende zendamateurs

verbindingAlgemeen

Agentschap Telecom heeft bekendgemaakt dat het de registratie van wanbetalende radiozendamateurs beëindigt. Het gaat daarbij om gebruikers van maritieme communicatieapparatuur die de vergoeding over het huidige kalenderjaar nog niet hebben betaald.

Vorig jaar maakte het kabinet bekend dat vanaf 1 januari 2016 een bedrag van 31 euro in rekening wordt gebracht voor de registratie van radiozendamateurs en gebruikers van maritieme communicatieapparatuur. Agentschap Telecom stuurde eerder dit jaar een factuur voor dit bedrag naar de betreffende registratiehouders. In maart en april volgden herinneringen en betalingsverzoeken. Wie nu nog niet heeft betaald verliest zijn registratie en wordt daarvan op de hoogte gebracht middels een intrekkingsbesluit.

Het gevolg is dat wanbetalende zendamateurs geen gebruik meer kunnen maken van de frequentie waarvoor ze over een registratie beschikten. De roepnamen van de betreffende gebruikers zullen ook vervallen, en ter beschikking komen voor andere amateurs. Hoeveel zendamateurs hun registratie dit jaar kwijtraken, is niet bekendgemaakt.

verbindingAgentschap Telecom beëindigt registraties wanbetalende zendamateurs