Agentschap Telecom: webinar over de kwaliteit van het landmobiele radiolandschap

verbindingAlgemeen

De hoofdafdeling Toezicht van Agentschap Telecom – onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat – organiseert op donderdag 10 september 2020 een webinar over de kwaliteit van het landmobiele radiolandschap. Het webinar richt zich op leveranciers en installateurs van landmobiele radioapparatuur. Het begint om 10:00 uur en duurt tot circa 11:00 uur.

 

De hoofdafdeling Toezicht van Agentschap Telecom heeft de afgelopen vijf jaar een groot aantal inspecties uitgevoerd onder gebruikers van landmobiele radioapparatuur. Het gaat om bedrijven in onder meer de procesindustrie, transportbedrijven en havenbedrijven.

Uit de inspecties blijkt dat de naleving van de technische parameters uit de vergunningen ondermaats is. Bedrijven lopen hierdoor vergrote kans op onverwachte storing of uitval van hun radioapparatuur. Vaak zijn zij zich hiervan niet bewust. Dit heeft gevolgen voor hun risicoprofiel.

Agentschap Telecom wil deze situatie veranderen.

Bijdrage tussenpersonen belangrijk

Een leverancier of installateur van landmobiele radioapparatuur speelt een cruciale rol in de naleving van zijn klant. Hij ontzorgt hem en de klant vertrouwt op zijn technische kennis. Op zijn beurt wil de tussenpersoon zijn klant zo goed mogelijk bedienen. Diens tevredenheid is immers zijn missie.

In het webinar wil het agentschap met leveranciers en installateurs in gesprek over hoe de feitelijke situatie en de administratieve werkelijkheid bij elkaar kunnen worden gebracht. Maar ook over haar eigen rol en die van de tussenpersoon. Waar kunnen partijen elkaar verder helpen, aanvullen of versterken?

Met dit webinar verwacht Agentschap Telecom een belangrijke stap te zetten in de verbetering van de kwaliteit van het landmobiele radiolandschap.

Doelgroep

Het webinar richt zich op algemeen en technische leidinggevenden van leveranciers/ installateurs. Maar ook andere belangstellenden (binnen deze bedrijven) kunnen zich inschrijven.

Aanmelden voor het webinar is mogelijk via de volgende link: https://register.gotowebinar.com/register/56277810701358860

verbindingAgentschap Telecom: webinar over de kwaliteit van het landmobiele radiolandschap