Airbus Defence and Space lanceert TH9 op PMRExpo

verbindingNieuws, Tetra

Airbus Defence and Space lanceert vandaag tijdens de PMRExpo in Keulen een nieuwe TETRA portofoon, specifiek ontwikkeld voor gebruik bij veeleisende operaties: de TH9.

De TH9 heeft een groter bereik, high output power en de mogelijkheid voor Bluetooth verbinding. Volgens Airbus Defence and Space verhoogt het apparaat de efficiency van missiekritische voice- en datacommunicatie voor professionele TETRA-gebruikers.

Naast de gebruikelijke functionaliteiten van de TETRA-portofoons van Airbus, ondersteunt de TH9 de Direct Mode Operation (DMO) band op 406-410 Mhz. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om direct met elkaar te communiceren, onafhankelijk van het Trunked Mode Operation(TMO) netwerk. Het nieuwste model heeft bovendien extra bereik als gebruikers werkzaam zijn op de grens van netwerkdekking in direct mode.

Door de integratie van een global navigation satellite system (GNSS) receiver is de TH9 volgens Airbus voorbereid op toekomstige positioning technologieƫn. Zo kan de portofoon in geval van nood bijvoorbeeld automatisch informatie verzenden over de plek waar de gebruiker zich bevindt. Via het TETRA-netwerk worden de GPS-coƶrdinaten doorgegeven.

verbindingAirbus Defence and Space lanceert TH9 op PMRExpo