Airbus Defense and Space introduceert Claricor Cell met Tetra-technologie

verbindingAlgemeen

Op de CCW introduceert Airbus Defence and Space Claricor Cell, een compact stand-alone communicatienetwerk gebaseerd op Tetra-technologie. Het kleine systeem kan snel en eenvoudig worden opgezet voor gebruik in vrachtwagenkonvooien en brandweer- of reddingsacties in afgelegen gebied.

Het systeem werkt als stand-alone oplossing of geïntegreerd in een bestaand nationaal dekkend of kleiner Tetra-netwerk. Het kan worden vervoerd in robuuste kisten, werkt in rijdende voertuigen en biedt volgens de fabrikant tal van technische functies. Het beveiligde Tetra-systeem is vooraf geconfigureerd en heeft een plug-and-play-functie. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de eindgebruiker het gehele systeem binnen tien minuten operationeel kan maken.

Het Claricon Cell-systeem is regenwater-proof en van een accu voorzien waarmee het, ook op afgelegen locaties zonder energienetwerk, urenlang in bedrijf kan blijven. Het zorgt voor volledige spraak- en data-overdracht en is compatibel met LTE-technologie voor eventuele uitbreiding. “We hebben goed nagedacht over het ontwerp van dit systeem”, aldus Eric Davalo, hoofd Strategy, Solution Portfolio and Engineering of Secure Land Communications bij Airbus Defence and Space. “We willen eindgebruikers een middel bieden waarmee ze ook in uitzonderlijke situaties over betrouwbare communicatiemogelijkheden beschikken. Gezien de reacties vanuit zowel publieke als private sectoren vervullen we met Claricon Cell duidelijk een bestaande behoefte.”

verbindingAirbus Defense and Space introduceert Claricor Cell met Tetra-technologie