Alcatel-Lucent krijgt per direct nieuwe CEO

verbindingAlgemeen

Jack Chen is per direct benoemd tot CEO van ALE Holding, dat onder Alcatel-Lucent Enterprise opereert. Volgens het bedrijf moet deze stap “de overgang naar een toonaangevend op de cloud gebaseerd netwerk- en communicatiebedrijf (…) stimuleren”. Dit ligt in de lijn van de eerder dit jaar geïntroduceerde bedrijfsstrategie van ALE, die klanten keuzes en flexibiliteit moet bieden bij de manier waarop ze netwerk- en communicatietechnologie kopen en gebruiken – ongeacht of dit CAPEX, OPEX of op gebruiksbasis is.

Voor zijn benoeming bij ALE was Jack Chen hoofd van de draadloze divisie voor APAC en China bij Alcatel-Lucent. Daarvoor was hij Executive Vice President van Alcatel Shanghai Bell (ASB), het
vlaggenschip van Alcatel-Lucent in China. Voor Alcatel-Lucent bekleedde hij diverse functies; zo was hij de wereldwijde COO van de Alcatel Mobile Radio-divisie in Frankrijk en voorzitter van Shanghai Bell Alcatel Mobile Co. Ltd.
Jack Chen vervangt de waarnemend CEO Jeff Ma, die als bestuurslid van ALE Holdings blijft fungeren. “Ik verheug me op het uitbouwen van de uitstekende basis die Jeff, het managementteam en alle medewerkers hebben gerealiseerd”, aldus de nieuwe CEO. “Ik zie grote mogelijkheden voor ALE, gebaseerd op onze sterke productportefeuilles en innovatieve bedrijfsmodellen die de service aan onze klanten verbetert.”

verbindingAlcatel-Lucent krijgt per direct nieuwe CEO