Amcom biedt portofonie over LTE

verbindingAlgemeen

Amcom, distributeur van onder andere ICOM, biedt vanaf nu portofonie over LTE. Het portofoonnetwerk maakt gebruikt van het 4G-netwerk van KPN. Als dat netwerk niet bereikbaar is, schakelt de portofoon volautomatisch over naar een ander netwerk.

 

De LTE-oplossing garandeert een dekking van 99 procent. Amcom levert er de IP501H portofoon bij, een compact en lichtgewicht model, waterdicht volgens IP67. Opvallend is dat het volledig werkt in een gesloten netwerk, er is geen verkeer via internet. De toestellen zijn voorzien van bluetooth, trilalarm, ManDown & GPS.

Paul Steenweg, directeur Amcom: “Het beste van twee werelden. Aan de ene kant het mobiele 4G netwerk van KPN met 99,9% dekking, aan de andere kant de 50 jaar ervaring van Icom met radiocommunicatie. In Japan maken 41.000 gebruikers al jaren gebruik van dit geavanceerde systeem. Doordat het een gesloten netwerk met eigen APN is op het netwerk van KPN, is het systeem zeer veilig en stabiel.”

Alle gebruikers bevinden zich in een beveiligd en gesloten netwerk. Anders dan bij andere POC-oplossingen, waarbij wordt gebruikgemaakt van internet. Een stabiel netwerk met de hoogste beveiliging voor zorgeloze communicatie. “Voor noodgevallen biedt de IP501H-terminal alle functionaliteiten die je kunt verwachten van een high-end terminal. Man-down, bewegingsdetectie, gps en lone worker bijvoorbeeld zijn standaard geïntegreerde mogelijkheden. Deze alarmoproepen kan je vervolgens verzenden naar een van tevoren geprogrammeerde portofoon”, zegt Steenweg.

verbindingAmcom biedt portofonie over LTE