Amcom introduceert de eerste portofoon die werkt via satelliet

verbindingAlgemeen

Distributeur Amcom heeft met de introductie van de IC-SAT100 een volgende stap op de portofoonmarkt gezet. Als eerste ter wereld biedt deze innovatieve portofoon van de Japanse fabrikant Icom gebruikers de mogelijkheid om via een satellietnetwerk met elkaar te communiceren. Zelfs op de Zuidpool en de Noordpool. De IC-SAT100 werkt overal en altijd.

 

Dankzij het satellietnetwerk van Iridium garandeert de IC-SAT100 waar dan ook ter wereld stabiele communicatie, vertelt directeur Paul Steenweg van Amcom. ‘Zo kunnen bewoners van zeer afgelegen gebieden toch contact leggen, zelfs met mensen duizenden kilometers verderop. Verder bewijst de portofoon zijn waarde als door een natuurramp, zoals een overstroming of aardbeving, de gebruikelijke communicatielijnen niet functioneren. En ook voor bijvoorbeeld de politie en brandweer, wereldwijd hulpverlenende organisaties en bedrijven die voor hun communicatie niet netwerkafhankelijk willen zijn, is de IC-SAT100 een zeer betrouwbaar (back-up)communicatiemiddel.’

Complete werelddekking

De portofoon kent vele praktische functionaliteiten en mogelijkheden. Behalve complete werelddekking en realtimecommunicatie met het satellietnetwerk biedt de water- en stofdichte IC-SAT100 onder andere een noodfunctie, een lange stand-bytijd van 24 uren, Bluetooth en one-to-manycommunicatie (programmeerbaar tot vijftien groepen). Bovendien werkt de IC-SAT100 áltijd.

verbindingAmcom introduceert de eerste portofoon die werkt via satelliet