Amsterdam houdt Entropia-porto’s achter de hand voor C2000

verbindingAlgemeen

De Amsterdamse politie heeft ongeveer 150 portofoons voor op het Entropia-netwerk bijbesteld als backup voor C2000. De hoofdstedelijke agenten lijken de kwaliteit van het ‘nieuwe’ C2000 niet te vertrouwen.

 

Gisteren gaf politiebond ACP aan dat ze bang zijn dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan door problemen met het vernieuwde communicatiesysteem van de hulpdiensten, C2000. Volgens de bond is de verbinding met het netwerk slecht, waardoor agenten en de meldkamer elkaar niet kunnen horen.

Vooral de slechtere geluidskwaliteit van portofoons op het nieuwe net baart de Amsterdamse politie zorgen. De politie in Amsterdam gebruikte ook tijdens de migratie van het oude C2000 naar het nieuwe C2000 een maand geleden de diensten van Entropia. De woordvoerder van de politie in de hoofdstad verwijst voor commentaar naar het ministerie, dat alle communicatie rond de migratie voert.

Justitie-woordvoerder Julia Rademaker: “Zoals bekend heeft een nieuw netwerk dat zo omvangrijk is als het vernieuwde C2000-spraaknetwerk enige tijd nodig voordat het volledig ingeregeld is. Daarmee is in de huidige fase van het eerste gebruik rekening gehouden. Hulpdiensten kunnen alternatieve communicatiemiddelen achter de hand houden, zoals ook gebeurd is bij de migratienacht en in de nazorgfase. Zo ook de politie Amsterdam. Overigens staat dat alle C2000-gebruikers vrij, ook in de reguliere beheerssituatie. Naarmate de tijd vordert nemen de nog in te regelen knelpunten in aantal en qua impact af totdat een reguliere beheersituatie ontstaat. Daarbij is het goed om te realiseren dat ook bij een ingeregeld netwerk van de omvang van het huidige spraaknetwerk van C2000 geldt dat er zich regelmatige technische issues voordoen die vervolgens ook weer opgelost dienen te worden.”

verbindingAmsterdam houdt Entropia-porto’s achter de hand voor C2000