ARC: 36.000 portofoons in drie batches

verbindingAlgemeen, ARC

 

In de nieuwe ARC gaat de politie er van uit dat ze 36.000 portofoons en 10.000 mobilofoons uitvragen. Om de markt meer kansen te geven worden de portofoons in drie batches uitgevraagd met telkens 6 maanden tussen de batches.

De uitvraag naar mobilofoons blijft één batch. Daarnaast zijn nog kleinere kavels gepland voor specifieke apparatuur en accessoires. Dat blijkt uit een marktgesprek afgelopen maandag in Den Bosch. Behalve de politie waren 2Way, Abiom, AEG Transcom, Koning & Hartman, KPN, Lumidee, Motorola Solutions, Selcom, Selecsys en Smelt aanwezig.

 

Definitief

Een woordvoerder laat weten dat de aanbestedingsstrategie nog ‘in concept’ is en nog door diverse interne partijen beoordeeld moet worden en vervolgens door de korpsleiding bekrachtigd moet worden. De reden van het marktgesprek was om deze concept strategie te delen en eventuele suggesties van de markt mee te nemen in de verdere uitwerking. De woordvoerder benadrukt dat nog niets definitief is.

De aanbesteding voor de raamovereenkomsten zal naar alle waarschijnlijkheid begin januari worden gepubliceerd. De uitlevering van de eerste mobilofoons en portofoons wordt pas eind 2016 verwacht.

verbindingARC: 36.000 portofoons in drie batches