Axon Public Safety levert bodycams politie Amsterdam

verbindingAlgemeen

Axon Public Safety, voorheen Taser International, heeft de aanbesteding van bodycams voor de Amsterdamse politie en opsporingsambtenaren gewonnen. Het gaat om minimaal 400 en maximaal 1000 camera’s. De waarde van de opdracht ligt rond de 600.000 euro.

 

Er waren zes inschrijvers voor het leveren van bodycams met de daar bijbehorende accessoires, cloudopslag, oplaadfaciliteiten, instructie, beheer en overige bijbehorende dienstverlening. “Het zijn kleine camera’s die vooral worden gebruikt door wetshandhavers om de veiligheid van de handhaver in de openbare ruimte te vergroten. De bodycam beoogt incidenten te voorkomen door een de-escalerende werking bij overtredingen, agressie en geweld richting de handhavers.

Het gebruik van de Bodycams in de uitrusting van de handhaver kan mede bijdragen aan een veiligere werkomgeving en leidt daarmee indirect tot een verhoogde effectiviteit van handhaving. Bodycams hebben een beschavend effect in de interactie tussen mensen (zowel burgers als handhavers) en kan daarmee bijdragen aan een daling van incidenten en agressie tegen handhavers, als zo ook het aantal klachten tegen handhavers”, schrijft de gemeente.

verbindingAxon Public Safety levert bodycams politie Amsterdam