Bart Kusse nieuwe Principal Consultant bij Tensing Safety & Security

verbindingAlgemeen

Bert Kusse treedt in dienst als Principal Consultant bij Tensing Safety & Security. Kusse zal de business consultancy activiteiten van Tensing Safety & Security verder ontwikkelen en GIS-strategieën van klanten vorm gaan geven.

 

“Geo-informatie is onlosmakelijk verbonden met de OOV-sector en ik zet graag mijn kennis en ervaring in om met gebruik van ruimtelijke informatie de werkprocessen van onze klanten te verbeteren”, aldus Bart Kusse.

Bart begon zijn carrière als districtshydroloog bij het RIVM, maar al snel werd zijn interesse gewekt door de mogelijkheden die het gebruik van ruimtelijke (geo-)informatie de milieusector kon bieden. In de jaren 90 heeft hij samen met professor Henk Scholten (VU) het gebruik van geo-informatie en Geografische Informatie Systemen (GIS) binnen het RIVM verder vormgegeven. En in 1993 heeft hij, wederom samen met professor Scholten, de internationale postdoctorale opleiding UNIGIS naar de Vrije Universiteit Amsterdam gehaald, omdat opleidingen op dit gebied nog dun gezaaid waren. Bij deze opleiding is hij nog steeds als docent werkzaam.

In 1997 is Bart naar Capgemini overgestapt om daar in de rol van Manager Geo-ICT de GIS-werkzaamheden van Capgemini verder vorm te geven. Veelal ging het hierbij om het leggen van de verbinding tussen de bedrijfsvoering en de ICT bij het gebruik van ruimtelijke informatie zowel in de operatie als bij de onderbouwing van besluitvorming.

“In onze plannen staat het optimaliseren van onze diensten en services centraal,” aldus Randy Benjamins, business director Tensing Safety & Security. “Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Bart ons en onze klanten gaat bijstaan met zijn adviezen, expertise en professionele ervaring.”

verbindingBart Kusse nieuwe Principal Consultant bij Tensing Safety & Security