Beveiligingsonderzoeken naar C2000 uitgesteld tot april

verbindingAlgemeen

De uitkomsten van de beveiligingsonderzoeken naar het vernieuwde C2000 komen veel later. Minister Grapperhaus (Ministerie J&V) had beloofd begin februari met een update te komen. Dat wordt nu pas april.

 

De minister had tijdens het Algemeen Overleg Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing van 19 december 2018 toegezegd in de eerste zes weken van dit jaar een brief aan uw Kamer te zenden over beveiligingsonderzoeken naar C2000.

In de afgelopen weken zijn zowel de security audit van Xebia als het advies van Nationaal Bureau Verbindingsbeveiliging (NBV) van de AIVD opgeleverd. Grapperhaus: “Naar aanleiding van enkele van de aanbevelingen uit de security audit van Xebia laat ik nog verdiepend technisch onderzoek uitvoeren. Het is noodzakelijk om ook over de uitkomsten van dit verdiepend technisch onderzoek te beschikken om uw Kamer goed te kunnen informeren.”

Hij belooft tot die tijd geen ‘onomkeerbare stappen’ te zetten. “Ik zal uw Kamer begin april de toegezegde brief sturen waarbij ik het totaal aan uitkomsten van de adviezen en onderzoeken zal betrekken.”

verbindingBeveiligingsonderzoeken naar C2000 uitgesteld tot april