Bosch Security Projects en Aerialtronics maken samen videodrone

verbindingNieuws

 

Bosch Security Projects en Aerialtronics ontwikkelen samen videodrones, die met het oog op het verbeteren van de veiligheid onder andere kunnen worden ingezet bij brandbestrijding, ongevallen, drug- en gasdetectie en crowd control.

Drones worden steeds vaker ingezet voor een diversiteit aan activiteiten, ook voor beveiliging. Door de onbemande luchtvaartsystemen van Aerialtronics te voorzien van een hoogwaardige bewakingscamera van Bosch zijn deze zeer geschikt om te gebruiken bij beveiligingstaken. De ingebouwde camera’s kunnen volgens Bosch zowel overdag als ’s nachts uitstekende prestaties leveren, door de hoge lichtgevoeligheid. Additioneel kan een actieve infraroodstraler worden ingebouwd voor situaties waarin zeer weinig tot geen omgevingslicht aanwezig is.

Flexibel
“Het voordeel van drones is dat zij uiterst flexibel en snel kunnen worden ingezet, doordat ze klein en mobiel zijn. Door een drone opnames te laten maken van een volledig terrein of een bepaalde situatie, beschikt men over actuele beelden die bijdragen aan de veiligheid van een incident. Drones zijn vele malen veiliger, goedkoper en sneller in gebruik dan bijvoorbeeld de inzet van
helikopters”, zegt Robin van de Putte, eigenaar van Aerialtronics.

verbindingBosch Security Projects en Aerialtronics maken samen videodrone