Brandweer Nederland start aanbesteding IBARC2: 6000 portofoons, 1700 mobilofoons

verbindingAlgemeen, IBARC

Brandweer Nederland start een Europese aanbesteding voor de brandweer voor minimaal 6.000 portofoons en 1.700 mobilofoons en bijbehorende accessoires.

 

“Voor mij is deze aanbesteding geslaagd als straks onze brandweermensen veilig kunnen optreden in een stabiele omgeving en kunnen communiceren dankzij goede producten”, zegt Diemer Kransen, portefeuillehouder Informatievoorziening Brandweer Nederland, tevens voorzitter van de stuurgroep die namens de brandweer in Nederland de aanbesteding begeleidt.

De landelijke aanbesteding IBARC2 (Interregionale Brandweeraanbesteding Radio Communicatiemiddelen, tweede deel) is de opvolger van IBARC (een reeds afgeronde aanbesteding alarmontvangers en Tetraportofoons) en richt zich op het aanbesteden van objectportofoons, mobilofoons en accessoires voor 16 regionale brandweerkorpsen en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Het IFV treedt op als aanbestedende dienst.

 

Marktconsultatie

Op 10 november wordt er een marktconsultatie gehouden. Doel van deze consultatie is het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden op de markt en van de leveranciers. Aan de leveranciers wordt ook gevraagd om idee├źn en oplossingen aan te dragen voor het goed voorbereiden van deze Europese aanbesteding. Ook regio’s worden uitgenodigd om feedback te geven op de algemene functiebeschrijvingen van de mobilofoons en portofoons.

In december is het eindrapport van de marktconsultatie beschikbaar. Deze wordt, net als andere documenten geplaatst op de IBARC2-pagina op deze website (www.brandweernederland.nl/ibarc2). Ook informatie over de actuele stand van zaken wordt op deze website geplaatst.

verbindingBrandweer Nederland start aanbesteding IBARC2: 6000 portofoons, 1700 mobilofoons