Brandweerporto-tender IBARC2 weer maand vertraagd

verbindingIBARC

De aanbesteding voor objectportofoons voor de brandweer is met een maand vertraagd. Inschrijvers zouden 12 augustus hun bieding moeten inleveren. Dat is verplaatst naar 12 september.

 

De aanbestedende dienst IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) geeft aan dat er wijzigingen in de tender zijn doorgevoerd naar aanleiding van de nota’s van inlichtingen. Er zijn dusdanig veel vragen vanuit de markt gekomen, dat het IFV de termijn voor offertes verlengt. Ook wordt er een prebied-meeting georganiseerd op 15 augustus.

 

Klachten

Behalve de vele vragen van de markt over de tender, zijn er ook officiĆ«le klachten ingediend bij het IFV. Vier partijen hebben een klachtenprocedure opgestart. Het uitstel is de zoveelste tegenslag voor de aanbesteding van de portofoons voor de brandweer. De oorspronkelijke tender is al in 2014 opgestart. Na een rechtszaak, diverse malen uitstel en onduidelijkheden rond de aanbesteding hoopt het IFV eind oktober dit jaar de portofoons te kunnen bestellen. Saillant detail is overigens dat het nog onduidelijk is hoeveel portofoons dan daadwerkelijk worden afgenomen. Veel Veiligheidsregio’s doen niet mee met de tender. De partijen die wel meedoen, willen zich vooraf niet committeren aan aantallen.

verbindingBrandweerporto-tender IBARC2 weer maand vertraagd