Britse National Health Service (NHS) stopt met pagers

verbindingAlgemeen

Een van ’s werelds grootste gebruikers van semafoons, de Britse National Health Service, stopt met de apparaten. Tegen het einde van 2021 zal het systeem worden uitgeschakeld voor ziekenhuisartsen en -personeel, volgens gezondheidsminister Matt Hancock.

 

Hancock zei dat het personeel in plaats daarvan alternatieven zal gebruiken, zoals mobiele telefoons en apps voor meer accurate communicatie tegen lagere kosten. “We moeten de basis goed krijgen en archaïsche technologie zoals piepers en faxmachines wegwerken”, laat hij weten in een verklaring.

De NHS gebruikt ongeveer 130.000 semafoons tegen een jaarlijkse kostprijs van 6,6 miljoen pond Slechts een Brits bedrijf, Capita Plc’s PageOne, ondersteunt pagers. Vodafone sloot zijn pagingnetwerk in maart 2018 en schakelde ongeveer 1.000 klanten over naar PageOne.

Alle Britse ziekenhuizen moeten tegen september 2020 plannen en infrastructuur hebben om piepers te vervangen, aldus de verklaring. De NHS kan een aantal semafoons behouden voor noodgevallen, zoals wanneer WiFi faalt of wanneer andere vormen van communicatie niet beschikbaar zijn.

verbindingBritse National Health Service (NHS) stopt met pagers