Bruggen Leidse regio platgelegd door verstoord marifoonverkeer

verbindingAlgemeen

Een grote storing bij het openen van bruggen in de Leidse regio afgelopen zondag is het gevolg van een verstoring in het radioverkeer. Dat meldt de Leidse nieuwssite Sleutelstad. Volgens de provincie Zuid-Holland is het onduidelijk waar de verstoring door komt.

 

Het communicatieverkeer met de bruggen werd zaterdag aan het begin van de middag platgelegd doordat het radioverkeer werd verstoord. Vanaf dat moment was het contact met bruggen op doorgaande vaarroutes – die van afstand worden bediend – niet meer mogelijk. Andere bruggen konden juist niet meer worden geopend voor vaarverkeer. Ook werden er verkeerde aanwijzingen gegeven aan doorgaand vaarverkeer.

Technisch zou het niet mogelijk moeten zijn dat iemand de bediening van de bruggen platlegt, verklaart een woordvoerder van de provincie tegenover Sleutelstad, die daarom ook niet meer kan dan speculeren over wat er precies is gebeurd. Hij denkt dat er een radiozender gestoord werd. De provincie overweegt nog om aangifte te doen zodat er een onderzoek gestart kan worden naar de oorzaak en eventuele daders. De politie wacht die aangifte voorlopig af.

[beeld Youtube]
verbindingBruggen Leidse regio platgelegd door verstoord marifoonverkeer