C2000 pas in voorjaar

verbindingAlgemeen

De migratie van C2000 vindt pas plaats in het eerste kwartaal van volgend jaar. Dat meldt minister Grapperhaus in een brief aan de Kamer. Eerder communiceerde het ministerie dat deze migratie volgende maand zou starten. De totale vertraging van het missiekritische spraaknetwerk bedraagt dan drie jaar. Oorspronkelijk zou het netwerk in het eerste kwartaal van 2017 worden opgeleverd.

 

Grapperhaus geeft aan dat op advies van de stuurgroep Vernieuwing C2000 hij heeft besloten in het eerste kwartaal van 2020 te migreren. “De komende maanden zetten alle partijen in op het realiseren van deze migratie. Ik zal uw Kamer nog voor het einde van dit jaar op de hoogte brengen van de laatste voortgang in de vernieuwing van C2000. Ik hecht eraan te benadrukken dat een ICT-project van deze omvang, ook na succesvolle implementatie, enige tijd nodig heeft om aan alle verwachtingen te voldoen”, schrijft hij.
Hij biedt de Kamer een besloten technische briefing voor de migratie van het spraaknetwerk aan, om de leden nader te laten informeren. Hierin kan een laatste stand van zaken worden gegeven over de voorbereiding van de daadwerkelijke migratie en het vervolgtraject van vernieuwing van de radiobediening in de meldkamers.

Dit najaar komt de minister met meer informatie over de uitkomsten van de verkenning naar een opvolger van het nieuwe systeem.

verbindingC2000 pas in voorjaar