C2000: verbindingen datacentra en meldkamers gereed

verbindingc2000

Begin september zijn de eerste verbindingen gelegd tussen de nieuwe datacentra van het vernieuwde C2000-netwerk en de meldkamers. Dit is een belangrijke mijlpaal binnen het programma IVC omdat er achter de schermen al veel gereed is.

 

Onder andere de hardware en bekabeling in de gespiegelde datacentra, de routers en switches, de glasvezelverbindingen en de netwerkconfiguratie. De verbindingen tussen de meldkamers en de datacentra bieden de basis waarop het nieuwe systeem straks kan draaien. Het nieuwe netwerk wordt opgebouwd naast het huidige netwerk. De infrastructuur van het huidige C2000-netwerk blijft daarmee volledig in bedrijf totdat het nieuwe netwerk in gebruik is genomen.

 

Primeur

De meldkamers in Den Haag en Rotterdam hadden de primeur nadat eerst het test- en referentiesysteem in Driebergen succesvol was aangesloten. De Defensie Materieel Organisatie (DMO) van het ministerie van Defensie is verantwoordelijk voor het aanleggen van de verbindingen van het centrale systeem tot aan de meldkamers. De meldkamers leggen op hun beurt de verbindingen aan naar de meldtafels. In de periode tot en met december 2016 zullen alle resterende meldkamerlocaties worden aangesloten.

verbindingC2000: verbindingen datacentra en meldkamers gereed