C4IT biedt 4G-Push- to-Talk

verbindingAlgemeen

Full service telecom cloud provider C4IT biedt 4G portofonie – oftewel 4GPTT. Dit is een clouddienst die gekoppeld is aan het netwerk van een mobiele provider. Zijn bedrijf biedt landelijke dekking, zonder dat er investeringen hoeven te worden gemaakt in de eigen infrastructuur of vergunningskosten.

 

Lucien de Groot, directeur C4IT: “Direct communiceren met één druk op de knop en binnen één seconde direct in verbinding staan met een groep mensen. Dat is Push-to- Talk. Een eigenschap die hoort bij portofoons en mobilofoons die werken op een radiofrequentie. Tegenwoordig kan Push-to-Talk ook over het 3G/4G netwerk: 4G portofonie.” Een spraakbericht wordt razendsnel omgezet in data en binnen Nederland verstuurd via het mobiele 3G- of 4G-netwerk van de eigen mobiele provider. “Realtime informatie uitwisselen draagt niet alleen bij aan bijvoorbeeld bedrijfsproductiviteit en -efficiëntie, het vergroot ook de veiligheid van werknemers”, zegt De Groot. “Een ander voordeel is dat je direct weet waar je mensen zijn, dankzij GPS, aanwezigheids- en beschikbaarheidsinformatie van de contacten.” Zijn bedrijf biedt landelijke dekking, zonder dat er investeringen hoeven te worden gemaakt in de eigen infrastructuur of (en dat geldt vooral voor België) vergunningskosten. De Groot: “Naast POC op een smartphone zijn er aparte devices op de markt die alleen de POC-functionaliteit hebben op basis van internet. Simpele, robuuste devices, die eruit zien als een portofoon, met een sim-kaart.”

 

Dispatch

De Groot werkt samen met bijvoorbeeld Motorola voor missiekritische oplossingen. “Motorola staat al jaren bekend als leverancier van portofoons voor professionele gebruikers. Politie, defensie en brandweer gebruiken de producten van de Amerikaanse multinational. C4IT biedt hun zogenoemde Wave-product, voor koppeling met DMR en Tetra op systeemniveau. Het bestaande radionetwerk wordt uitgebreid met missiekritische 4G handset-applicatie met identieke functies en betrouwbaarheid. Hiermee kunnen verschillende devices, zoals analoge en digitale portofoons, in combinatie met een telefooncentrale allemaal aan elkaar gekoppeld worden. Daarnaast hebben we TeloPTT van TeloSystems. Dat is een expert op het gebied van POC. TeloSystems is een complete oplossing met handsets en abonnementsvormen. Dit is ideaal voor bedrijven die met een traditionele radio-oplossing onvoldoende bereik hebben en waar het plaatsen van infrastructuur te kostbaar of omslachtig is.” Uiteindelijk denkt De Groot dat er een landschap aan mogelijkheden ontstaat. “Voor niet-missiekritische en niet-businesskritische communicatie is 4G Portofonie een prima idee. Toch denk ik dat netwerken vaker hybride worden, een mix van missiekritisch én niet-missiekritisch. C4IT kan via verschillende network providers QoS simkaarten aanbieden, inclusief fall over naar secundair netwerk. Daarnaast heeft C4IT een direct mode oplossing voor wanneer er geen bereik is. Voor eindgebruikers die Tetra of DMR en 4G portofonie tegelijkertijd willen gebruiken, heeft C4IT een hybride handset met beide technieken. De gebruikers zijn klaar voor snelle en betrouwbare missiekritische communicatie. Een web-based dispatch applicatie biedt spraak, live video en GPS-locatie weergave, ook vanuit de dispatcher om naderhand gebeurtenissen te evalueren. Foto’s vanaf de handset worden inclusief GPS-locatie zichtbaar gemaakt en kunnen direct gedeeld worden met een groep of individuele gebruikers, alles voorzien van een AES256 encryptie.”

verbindingC4IT biedt 4G-Push- to-Talk