CapX en Avics brengen missiekritische 4G-oplossing voor gezondheidszorg

verbindingAlgemeen

CapX, Value Added Distributeur van Private Mobile Networks en zorgdienstverlener Avics bieden de 4G-technologie van Druid en Corning voor veiligere, schaalbare, toekomstbestendige draadloze technologische oplossingen voor de Nederlandse gezondheidszorg. Vorige week ondertekenden de partijen een overeenkomst voor verdere samenwerking.

 

In bedrijfskritische omgevingen, zoals gezondheidszorg en ouderenzorg, biedt de kernsoftwaretoepassing van Druids in combinatie met Corning’s Spidercloud-kleine cellen schaalbare speciale draadloze gegevens, met eenvoudige integratie van de nieuwste Nurse Call-toepassingen en automatische locatietechnologie.

“Het privénetwerk van Druid garandeert personeel een Quality of Service (QoS), waarbij elk mobiel apparaat voor data-, berichtenservice- en spraakdiensten overal op de campus kan worden”, aldus Mark Schuring , Engineering Manager bij Avics.

De Druid-applicatie maakt van het mobieltje een pager, locatie-tracking-apparaat en tool voor het leveren en rapporteren van verpleegoproepen. Paul van Gasselt, CEO van CapX Nederland: “De deal die we vandaag ondertekenen met Avics, Druid en Corning is een belangrijke mijlpaal voor CapX. We werken aan een aantal zeer opwindende projecten waarbij Druids private netwerken een sleutelrol zullen spelen bij het leveren van de nieuwste private 4G / 5G-netwerken met onze verschillende radio-partners.”

Hij denkt dat Druid de beste mobiele applicatie op de markt heeft. “Enkele van Druids belangrijkste concurrenten zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Met de onzekerheid rondom Brexit is het voor ons van cruciaal belang dat Druid een Iers bedrijf is en dat we te maken hebben met een bedrijf dat binnen de eurozone blijft.”

In beeld: Raymond Valk (Product Manager, CapX Nederland), Kevin Kelly, (Irish Ambassador in the Netherlands), Patrick Torrekens (Advisor, Enterprise Ireland), Mark Schuring (Manager Engineering, AVICS), Ramon Braaf (Advisor, CapX Nederland), Paul van Gasselt (owner, CapX Nederland), Tadhg Kenny, (Business Development, Druid Software).

verbindingCapX en Avics brengen missiekritische 4G-oplossing voor gezondheidszorg