Certificering voor missiekritische communicatie in de maak

verbindingAlgemeen

Het Global Certification Forum (GCF) en de TCCA hebben een gezamenlijke taskforce aangekondigd om certificering voor Mission Critical Push to Talk (MCPTT), Mission Critical Data (MCData) en Mission Critical Video (MCVideo) mogelijk te maken.

 

Volgens een bericht van de TCCA is er in de groeiende breedbandmarkt behoefte aan een formeel interoperabiliteitstest- en certificatieproces om naleving van normen te waarborgen en eindgebruikers een naadloze service te bieden die ze niet aan één aanbieder koppelt. De taskforce, die open staat voor leden van zowel GCF als TCCA, heeft momenteel ondersteuning van de volgende organisaties: Airbus, Alea, Anritsu, Dekra, DSB, du, Ericsson, Duits Federaal Agentschap voor Digitale Veiligheid Radio (BDBOS), ETSI, Franse Gendarmerie , Frequentis, Huawei, Hytera, IoTAS, Keysight, Leonardo, Motorola Solutions, MultiTech, Nemergent Solutions, Orange, Politie Netherlands, Pro-M, Samsung, SmartViser, Sprint, Suomen Erillisverkot, Swissphone, Telecom Italia, UK Home Office, Umlaut, Universiteit van Baskenland en Zetron.

Het missie-kritische breedbandcertificatieproces is een vervolg op het TETRA Interoperability and Certification Process (IOP) van de TCCA, dat werd ontwikkeld om een open multi-vendor markt voor TETRA-apparatuur en -systemen mogelijk te maken. De certificering voor 2G, 3G , 4G- en 5G-apparaten van GCF wordt daar bij gevoegd. “Het nieuws van vandaag bevestigt het belang van bedrijfskritieke apparaten, netwerken en services als onderdeel van het algemene certificeringsprogramma van GCF”, zegt Lars Nielsen, CEO van GCF. “Een apparaat dat voldoet aan alle certificeringsvereisten voor de technologiebanden en functies die het ondersteunt, geeft het vertrouwen dat al het mogelijke is gedaan door de fabrikant om de levering van de hoogste servicekwaliteit voor gebruikers te garanderen. Dit is van het allergrootste belang binnen de domeinen van openbare veiligheid en we kijken ernaar uit om de specifieke specificaties voor testen en certificering in het komende jaar met TCCA uit te rollen. ”

“GCF’s ervaring en kennis van de mobiele industrie en TCCA’s jarenlange expertise in kritieke communicatie brengen complementaire sterke punten samen. We kijken ernaar uit om met GCF samen te werken om de ontwikkeling en implementatie van test- en certificeringsprocessen te leiden ten behoeve van de missie-kritische breedbandgebruikersgemeenschap wereldwijd”, aldus TCCA-CEO Tony Gray.

GCF en TCCA werken sinds februari 2017 samen om het gebruik van GCF-gecertificeerde producten in MC LTE-implementaties aan te moedigen. Daarnaast heeft GCF een nieuwe ledencategorie ‘Mission Critical Operator’ geïmplementeerd in afwachting van het in staat stellen van de operators en autoriteiten van kritieke communicatiediensten om GCF-certificering op dit gebied aan te gaan en te stimuleren.

verbindingCertificering voor missiekritische communicatie in de maak