Chinees logistiek concern koopt Ingram Micro

verbindingAlgemeen

Het Amerikaanse Ingram Micro is overgenomen door het Chinese Tianjin Tianhai, meldt Computable. De logistieke dienstverlener betaalt zes miljard dollar (5,4 miljard euro) voor de ict-distributeur. De partijen verwachten de overname in de tweede helft van 2016 af te ronden.

 

Ingram Micro wordt door de overname onderdeel van de HNA Group, de grootste aandeelhouder van Tianjin Tianhai. Doordat het onderdeel wordt van een logistieke dienstverlener, verwacht Ingram Micro zich ook op de logistiek markt te richten. Daarnaast wil het met de overname een sterkere marktpositie in China realiseren.

De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van 2016 afgerond. De partijen stellen dat er weinig verandert aan het managementteam van Ingram Micro. Zo blijft Alain MoniƩ actief als ceo. Ook zal het hoofdkantoor in het Amerikaanse Irvine blijven staan en zullen de regionale en landelijke activiteiten van de ict-distributeur hetzelfde blijven.
Lumigon

Ingram Micro maakte gister ook bekend het Deens Lumigon over te nemen. Dit bedrijf is bekend van design en vervaardigen van smartphones en accessoires. Deze overname biedt Ingram Micro toegang tot een nieuwe markt.

Eind vorig jaar nam de ict-distributeur ook de branchegenoot Dupaco uit Leusden over en verkocht het Amerikaanse Parallels Holdings zijn Odin Service Automation-platform aan Ingram Micro.

verbindingChinees logistiek concern koopt Ingram Micro