Cuna Belgie verkocht aan AEG TranzCom Belgium

verbindingNieuws

Cuna-logo-radiocom-vierkant-300x300

Na meer dan 6 jaar deel uitgemaakt te hebben van Cuna International zal Cuna België met ingang van 10 oktober 2014 verdergaan onder de hoede van AEG TranzCom Belgium. Cuna Nederland en Cuna België hebben zich in de afgelopen jaren samen ontwikkeld tot een van de grootste spelers op het gebied van radiocommunicatie.

Aanleiding voor deze overname zijn de ontwikkelingen in de markt en de daardoor veranderende groeistrategie van Cuna Nederland. De bedrijfsomgeving verandert en beide bedrijfsonderdelen krijgen te maken met verschillende kansen en uitdagingen. De splitsing stelt beide bedrijven in staat te focussen op hun groeimogelijkheden in de afzonderlijke markten.

“Met deze stap krijgt Cuna de mogelijkheid en flexibiliteit om beter in te spelen op de veranderende markt in Nederland, waarin de focus steeds meer verschuift van pure radiocommunicatie naar totaaloplossingen en integratie met ICT systemen”, aldus Junior Kooyman, CEO van Cuna.

“Met de verkoop van de Belgische tak kunnen wij ons meer richten op de ontwikkeling van onze CunaCC solutions. Een succesvolle koers die al een paar jaar geleden is ingezet en waarmee we het aanbod van CunaCC en complete systemen verder willen uitbouwen.”

Dochter

De volledige Belgische bvba wordt een zelfstandige dochter van AEG TranzCom Belgium. Sylvie Debaere vestigingsmanager van Cuna België: “Ik zie het als een uitdaging voor Cuna België om los van Cuna Nederland verder te gaan en nieuwe markten aan te boren onder de hoede van de marktleider in radiocommunicatie in België.”

Vincent Pirson, directeur van AEG TranzCom Belgium is verheugd zijn bedrijf te versterken op het gebied van radiocommunicatie; “Met name op het gebied van verhuur biedt Cuna België door haar ervaring en flexibiliteit ons veel mogelijkheden om het marktaandeel in België te vergroten.”

Voor Belgische klanten verandert er voorlopig niets. Cuna België behoudt haar naam, Cuna International bvba, en zal als vanouds vanuit Jabbeke met de vertrouwde medewerkers blijven opereren.

verbindingCuna Belgie verkocht aan AEG TranzCom Belgium