Cuna Official Channel Partner Motorola

verbindingNieuws, Tetra

Cuna, specialist in geïntegreerde draadloze communicatie, is Official Channel Partner van Motorola geworden. Alex van Goor van Motorola-distributeur Seamcom overhandigde vandaag het bijbehorende certificaat aan Junior Kooyman, CEO van Cuna.

De kracht van Cuna is knowhow en blijven investeren in die kennis. Dat is het oordeel van Motorola-distributeur Seamcom. Alex van Goor overhandigde vandaag een certificaat met daarop de erkenning van Cuna als Official Channel Partner. Voor Cuna is de stap naar Official Channel partner Motorola een erkenning voor de transitie die het bedrijf heeft gemaakt.

Junior Kooyman, CEO van Cuna: “Al onze mensen zijn goed opgeleid. We hebben alle kennis en kunde in huis, niet alleen van de hardware maar ook van de software. We ontwikkelen zelf en voeren reparaties uit. We hebben bewust gekozen om te investeren in kennis en dat we Official Channel Partner zijn geworden is het gevolg hiervan.”

Naast radio-expert is Cuna ook system integrator. “We doen projecten waarbij we alarmeringen integreren en koppelingen maken met gebouwbeheersystemen, brandmeldsystemen en controlekamers.” Volgens Kooyman verandert namelijk niet alleen het vak van radiotechniek, maar ook de vraag van de klant is vandaag de dag anders. “We hebben bijvoorbeeld een klant in de petrochemie die niet meer vraagt om portofonie. Nee, die klant vertelt ons wat het probleem is en vraagt ons of wij het kunnen oplossen. Dat is een functionele vraag”, zegt Kooyman.

In het geval van deze klant uit de petrochemie kon Cuna alles uit de kast halen: een tijdelijk systeem tot 1 januari 2016 als overbrugging en vanaf 1 januari 2016 een nieuwe opzet met een nieuw Tetra-systeem. Masten, kabels, bediendelen, dispatcher software en 325 portofoons.

Keurmerk

Alex van Goor van Motorola-distributeur Seamcom is verheugd over de toetreding van Cuna als Official Channel Partner. “Dit is een bewijs dat Cuna het merk Motorola volledig kan ondersteunen. De status van Official Channel partner laat zich vergelijken met een keurmerk. Dit is een waarborg dat Cuna het Motorola-programma door en door draagt en kent. Cuna is niet alleen een verkoop-kanaal.”

Cuna is in staat om service te bieden. Reparaties gebeuren ‘in-house’. Daarnaast is de service-afdeling 24 uur, zeven dagen per week bereikbaar en garandeert Cuna binnen vier uur aanwezig te zijn op locatie, indien dat nodig is. Naast de status van Official Channel Partner is Cuna ook officieel applicatiepartner van Motorola. Het Rotterdamse bedrijf ontwikkelt zelf applicaties, genaamd CunaCC, op zowel het DMR- als het Tetra-protocol. Hiermee kan Cuna haar klanten oplossingen op maat aanbieden en is het tevens een bewijs van de diepgaande investeringen in kennis en kunde om altijd de hoogste kwaliteit na te streven.

Van Goor: “Voor mij is het duidelijk dat Cuna de status van Official Channel Partner verdient. Via Seamcom is bij Motorola Solutions een aanvraag ingediend om Official Channel Partner te worden. Het is geen verrassing dat Motorola Solutions de aanvraag direct goedkeurde. Alles hier ademt namelijk radiotechniek.”

verbindingCuna Official Channel Partner Motorola