Cuna ontwikkelt applicatie tegen “rondzingen”

verbindingAlgemeen, Nieuws, Tetra

2

Cuna heeft een nieuwe zelf ontwikkelde applicatie geïntroduceerd bij Vopak Vlaardingen. Vopak kampte, net zoals veel andere bedrijven, met het probleem dat de mobilofoons in de meldkamer onderling gaan ‘’rondzingen”.

De applicatie die Cuna heeft ontwikkeld is een TETRA AudioMatrix. Dit is een software applicatie met het doel om rondzingen van ontvangen audio te voorkomen. Het rondzingen vindt plaats wanneer er meerdere mobilofoons in één ruimte zijn opgesteld en zijn afgestemd op dezelfde gespreksgroep. Het rondzingen is een vervelende bijkomstigheid wat middels de TETRA AudioMatrix applicatie goed verholpen kan worden. De applicatie vergelijkt de afgestemde gespreksgroep, push-to-talk en de ontvangststatus. Wanneer een mobilofoon gaat zenden dan wordt op de overige mobilofoons het audio volume tijdelijk uitgeschakeld.

Bestaande feedback killers moeten eerst het rondzingen detecteren wat absoluut merkbaar is voor de gebruiker. Dit wordt vaak als hinderlijk ervaren. Met de nieuwe Cuna TETRA AudioMatrix is ook dit probleem verholpen.

verbindingCuna ontwikkelt applicatie tegen “rondzingen”