Cybersecurity-afdeling opgericht door PMeV

verbindingAlgemeen

De PMeV, de Duitse vereniging en netwerk voor kritieke communicatie, heeft een afdeling Cybersecurity opgericht. Nico Werner (telent GmbH) wordt de voorzitter van de nieuwe afdeling. De PMeV wil rekening houden met het belang van cybersecurity voor communicatie.

 

“Bedrijven richten hun inspanningen steeds meer op cybersecurity, zowel voor 5G als ‘professional mobile radio’ (PMR). Momenteel missen we echter nog steeds speciale vereisten en oplossingen die zijn geoptimaliseerd voor onze industriële sector . We willen dit veranderen met de oprichting van de nieuwe afdeling”, aldus voorzitter Nico Werner.

De PMeV wil het bewustzijn creëren dat veilige communicatiesystemen voor nood- en hulpdiensten en exploitanten van kritieke infrastructuren en de industrie bepalend zijn voor het waarborgen van de beveiliging en het bieden van onze samenleving aan de nodige diensten. “Om de veiligheid van deze communicatiesystemen ook in de toekomst te waarborgen, moet cybersecurity de hoogste prioriteit hebben, zowel voor operators als voor verantwoordelijke personen die zich bezighouden met professionele mobiele communicatie. Het is onze kerntaak om dit werk vorm te geven en te coördineren in het belang van gebruikers van kritieke communicatie”, zei PMeV-president Bernhard Klinger.

verbindingCybersecurity-afdeling opgericht door PMeV