Dierenambulance Hoogvliet-Rotterdam vindt 4G-portofoons ‘een verademing’

verbindingAlgemeen

Dierenambulance Dieren4u in Hoogvliet-Rotterdam heeft sinds september 4G portofoons in gebruik, gesponsord door C4IT. Dit telecombedrijf lanceerde, met Firecom als partner, 4G portofonie in ons land. Dankzij het betrouwbare en uitstekend dekkende 4G-netwerk in Nederland, is er altijd verbinding met de andere porto’s. De dierenambulance kreeg in totaal 8 portofoons gedoneerd. De afgelopen tijd werden 4 porto’s in de dagelijkse praktijk getest, de andere vier worden eind november in gebruik genomen. Alle 8 portofoons hebben een dispatching applicatie om te kunnen zien waar ze zich bevinden.

 

“Momenteel hebben drie mobiele teams van twee personen elk een portofoon mee in de dierenambulance, de andere staat op de meldkamer of het kantoor. De reacties zijn positief. Het is een hele verademing om zo snel en probleemloos te kunnen communiceren. De gesprekken zijn veel duidelijker en het bereik onbeperkt. Dat is geweldig, zeker in vergelijking met de vorige gewone portofoons”, aldus Raymond Sybesma. Hij is initiatiefnemer en belangenbehartiger van Dieren4u, een 100% vrijwilligersorganisatie.

 

Zwanen

Het werkgebied van de dierenambulance Hoogvliet-Rotterdam is van de Maasvlakte tot Ridderkerk. “We hadden gewone porto- en mobilofoons en dat werkte meestal afdoende. Maar zodra we buiten het gebied kwamen, nam de mogelijkheid om met elkaar te praten, af! Toen eind juni een tankschip 220 ton stookolie in Derde Petroleumhaven bij Rotterdam lekte, hadden de vrijwilligers het bijzonder druk alle zwanen te redden. Onze meldkamer was overbelast. We hadden toen deze 4G-portofoons nog niet. Omdat het gebied buiten het bereik van onze toenmalige portofoons lag, ging alle communicatie met de vrijwilligers daar ter plaatse via de telefoon. We werden daardoor onbereikbaar. Maar met deze portofoons communiceert het veel beter en ook de centralist houdt overzicht. Met één druk op de knop heb je direct spraakverbinding met een groep of individu. Deze wijze van communicatie zorgt voor rust en duidelijkheid”.

verbindingDierenambulance Hoogvliet-Rotterdam vindt 4G-portofoons ‘een verademing’