Diergaarde Blijdorp kiest opnieuw voor Flash en neemt TETRA-radionetwerk in gebruik

verbindingAlgemeen

Om de veiligheid van zowel bezoeker als medewerker nóg beter te kunnen waarborgen heeft Diergaarde Blijdorp gekozen voor een nieuw DAMM TETRA-systeem met 130 Motorola MTP3500 TETRA-portofoons. Daarnaast blijft Blijdorp gebruik maken van het eerder geleverde Swissphone paging netwerk met Swissphone X35-pagers. Deze twee systemen worden bediend via één overzichtelijk dashboard, Flash Smart Control.

Communicatie en alarmering is voor Diergaarde Blijdorp van essentieel belang, want met ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar is het één van de drukst bezochte attractie van ons land. Tijdens een calamiteit telt elke seconde. Dankzij de locatiebepaling binnen het dashboard van Flash Smart Control is op ieder moment inzichtelijk welke medewerker zich waar bevindt. Zo kan bij een calamiteit altijd de dichtstbijzijnde medewerker aangestuurd worden.

Als Rotterdamse communicatie-expert draagt Flash, Diergaarde Blijdorp een warm hart toe. Vanaf het begin van onze samenwerking in 2016 is Giraffe Cristel geadopteerd door Flash. Wat niet veel mensen weten, is dat giraffen op verschillende unieke manieren communiceren; met name door middel van infrasone communicatie op een voor mensen onhoorbaar laag geluidsniveau. Flash is trots op de adoptie van Cristel, één van de prachtige giraffen in de Rotterdamse Zoo.

 

[beeld Wikipedia, Steven Lek]

 

verbindingDiergaarde Blijdorp kiest opnieuw voor Flash en neemt TETRA-radionetwerk in gebruik