Distributie Benelux Motorola inzet strijd tussen Duitse distri’s

verbindingAlgemeen

Komt er een derde distributeur voor Motorola-apparatuur in Nederland? Het Duitse Pei Tel klopt aan de deur, maar het lijkt vooral een zet in een stijd tussen Seamcom en Pei Tel. Motorola zelf houdt zich afzijdig.

 

“Ja, dat klopt”, zegt de woordvoerder van Pei Tel via de telefoon op de vraag of zijn bedrijf distributeur voor Motorola in de Benelux is. Een eerder persbericht lijkt ook duidelijk: “Pei tel Communications GmbH, ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige communicatieaccessoires en connectiviteitsoplossingen, is nu ook actief als distributeur in Duitsland en de Benelux-landen. Sinds medio april is het bedrijf uit Teltow bij Berlijn een groothandel voor mobiele radiotechnologie, objectradiosystemen en breedbandtechnologie van toonaangevende leveranciers van veiligheidskritische communicatieoplossingen. Op basis van een gesloten distributiecontract biedt pei tel het volledige portfolio radiotechnologie plus accessoires van Motorola Solutions.”

Een paar dagen later ontkent de woordvoerder dat Pei Tel dat er een officieel dsitributiecontract ligt: “Pei tel is not distributor for the company in the Benelux countries. As far as rumours or speculations are concerned, pei tel does not wish to comment on this.” Motorola zelf reageert niet op vragen over Pei Tel.

Een eventuele derde distributeur zou een verrassing zijn. Immers, eind vorig jaar werd Selecsys nog ingewisseld door Airsys. Verhaal toen was onder andere dat een regio als de Benelux niet groot genoeg is voor meer dan twee distributeurs. Onofficieel is er dan ook geen sprake van dat er een derde distributeur komt. Waarom Pei Tel het in een persbericht toch meldt, blijft onduidelijk.

Onder de oppervlakte lijkt dan ook een ander spel te worden gespeeld. De laatste maanden stappen veel werknemers van Seamcom GmbH over naar Pei Tel. In Duitsland is Pei Tel wel een volwaardige Motorola-dealer en concurrent van Seamcom als het gaat om missiekritische communicatie. Pei Tel is onderdeel van de Peiker Holding, een Duits familiebedrijf op het gebied van communicatie. Het dealerschap van Motorola in de Benelux lijkt vooral het begin van een concurrentiestrijd tussen twee Duitse grootmachten die eerst buiten Duitsland wordt uitgevochten.

verbindingDistributie Benelux Motorola inzet strijd tussen Duitse distri’s