Druid Private 4G-netwerken ingezet voor bedrijfkritische gegevens voor platform in Noordzee

verbindingAlgemeen

Druid Software, een Ierse mobiele netwerk software-bedrijf, heeft samen met hun systems integrator en partner Lumiad (Nederland), haar eigen 4G-netwerken ingezet in de Nederlandse Noordzee voor één van ’s werelds grootste energieproducenten.

 

De energie-industrie is een van de eersten om nieuwe technologieën, zoals private 4G voor bedrijf kritische boodschappen en spraakverkeer, live video streaming en telemetrie van sensorische (IoT) –apparaten te omarmen. De ATEX-smartphones kunnen toegang krijgen tot elk datanetwerk dat beschikbaar is, gebruik makend van de mix van bestaande Wi-Fi, of de nieuwe inpandige 4G-dekking.

De externe 4G-dekking op het platform is bereikt met slechts 4 krachtige cellen. Als gevolg van de sterk verminderde aantal van Wi-Fi access points met het hoge ATEX veiligheidsniveau, heeft de 4G-dekking nog meer economische waarde in deze omgevingen. De speciaal ontwikkelde prioriteit parameters in de Druid IMS core, maken het mogelijk om QoS voor “push to talk”, VoLTE verkeer en werk kritische alarmering in te stellen en dit verkeer voor te laten gaan op minder kritieke data. Liam Kenny, CTO en oprichter van Druid Software: “Dit is een zeer spannende sector voor Druid om bij betrokken te zijn. Energie aanbieders zien duidelijk de waarde van een robuust, resistent en betrouwbaar mobiel netwerk, dat ze zelf beheren. Het afleveren van bedrijf kritische alarmen, mogelijk gemaakt door QoS implementatie in onze 4G cores, staat centraal in hun beslissing om deze technologie te gebruiken in deze omgevingen.”

Verheugd over de aankondiging zei Wim Bos, Managing Director van Lumiad: “Lumiad staat bekend om hun expertise en het ontwerpen van kwalitatieve en betrouwbare Wi-Fi netwerken. De samenwerking met Druid stelt ons in staat, om het volledige potentieel dat een private 4G-core met naadloze integratie van een betrouwbaar WLAN-netwerk te benutten bij verschillende typen organisaties. Deze oplossing opent ook de weg voor ons naar robuuste IoT-netwerken.”

verbindingDruid Private 4G-netwerken ingezet voor bedrijfkritische gegevens voor platform in Noordzee