Duitse Ambulancedienst op C2000

verbindingc2000, LTE, Nieuws, Tetra

Duitse ambulance

De Duitse ambulancedienst zal tijdelijk gebruik maken van het TETRA-netwerk in de regio Groningen voor het bieden van lokale ondersteuning.

Verschillende media melden dat vanaf deze week tot en met 15 augustus, Duitse medewerkers van de Rettungsdienst (RTW) Bunde/Leer gedeeltelijk worden ingezet in het verzorgingsgebied Winschoten. RTW Bunde/Leer wordt primair ingezet voor de plaatsen Bad Nieuweschans, Drieborg en Nieuw Beerta. Reden voor de inzet van onze oosterburen in dit gebied, is de reparatie aan de Beersterbrug en Renselbrug in Winschoten.

Samenwerking
De samenwerking tussen de twee ambulancediensten loopt voorspoedig. Ook de Duitse collega’s hebben C2000 communicatieapparatuur aan boord. Hierdoor is de communicatie met de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten geen probleem. Daarnaast is de bemanning op de ambulances gelijkwaardig opgeleid. RTW Bunde mag net als het ambulanceteam van Ambulancezorg Groningen intuberen, infusen inbrengen en medicatie geven. Het Duitse ambulanceteam is bekend met dezelfde protocollen.

De werkzaamheden zullen geen hinder opleveren voor patiënten in dit gebied.

verbindingDuitse Ambulancedienst op C2000