EAL importeur/reseller Biometrische apparatuur IRIS ID

verbindingAlgemeen

Binnen het midden- en hogere segment van de Security-wereld wordt er onderscheid gemaakt tussen ’toegangsbeheer’ en ’toegangscontrole’. Het verschil zit in de mate en kwaliteit van de gewenste of benodigde beveiliging. Dit kan worden bereikt door beleid in de vorm van bepalingen en voorschriften, maar beveiliging wordt waardevoller als de meest onzekere factor, de mens, in plaats van gebruiker onderdeel wordt van het systeem.

EAL, onder andere leverancier van mobiele data- en GPS-oriëntatiesystemen, cliëntspecifieke software en hybride voice loggers, is met haar in-house afdeling R&D (software én hardware) in staat  biometrische technieken te integreren in een systeem. Door de integratie van o.a. databases neemt het beheer in omvang af, terwijl de kwaliteit toeneemt.
Onlangs geeft EAL een partnership voor de Nederlandse markt getekend met IRIS ID (www.irisid.com), dat IRIS ID-technologie ontwikkelt. Hierdoor is EAL value-added-reseller voor het totale gamma aan producten van IRIS IS, dat niet alleen op het vlak van techniek maar ook ten aanzien van R&D en service & ondersteuning een wereldwijd leidende partij is. Voor IRIS ID zijn de mogelijkheden tot integratie door EAL, de veelzijdigheid van het pakket ATS (bijvoorbeeld de multi-tenant toepassing) én de positie van EAL in de markt medebepalend geweest voor het besluit tot samenwerking. “We zijn erg blij met dit partnerschap waardoor EAL de producten en gerelateerde diensten van IRIS IS aan Nederlandse klanten kan aanbieden. EAL heeft veel kennis van de markt voor toegangscontrole; onze relatie met EAL biedt daardoor de mogelijkheid voor ons om de nieuwste oplossingen ook uit te brengen in Nederland, een markt waar we ons sterk betrokken bij voelen”, aldus Muhammed Murad, Vice President Global business developments & Sales bij IRIS ID.

 

verbindingEAL importeur/reseller Biometrische apparatuur IRIS ID