‘Eerste missiekritisch LTE-netwerk van Europa’ operationeel

verbindingLTE, Tetra

Teltronic, onderdeel van de Sepura Group, heeft in samenwerking met de Spaanse telecomaanbieder Técnicas Competitivas het eerste missiekritische LTE-netwerk van Europa opgezet. Het gaat om een hybride Tetra-LTE-netwerk voor hulpdiensten op de Canarische Eilanden.

Het netwerk, dat inmiddels volledig operationeel is, functioneert als aanvulling op RESCAN, het private Tetra-netwerk dat wordt gebruikt voor communicatie tussen en met ambulances, politiediensten en de milieudienst van de Canarische Eilanden. Het nieuwe MCC LTE-netwerk is op een bestaand Teltronic Nebula-systeem gebouwd, en maakt gebruik van een eNebula-systeem dat is opgezet als hybride Tetra-LTE-netwerk – een systeem dat verschillende draadloze technologiën kan integereren, zoals in dit geval Tetra en LTE.
De eindgebruikers van het MCC LTE-netwerk zijn voorzien van robuuste LTE-radio’s met functies zoals real-time video-communicatie tussen het veld en de meldkamer, toegang tot internet en intranet, en speciale applicaties die zijn ontwikkeld voor de hulpdiensten.

Het systeem is zo ontwikkeld dat het voldoet aan de eisen van bereikbaarheid en  beveiliging die bij een MCC-omgeving horen. Er kunnen grote hoeveelheden data mee worden verstuurd, het heeft een lage latency en beschikt over een geïntegreerd netwerkmanagementsysteem voor zowel Tetra- als LTE-radiotoegang. Eindgebruikers kunnen er groepsgesprekken mee voeren, noodoproepen op doorgeven en gesprekken prioriteren. Het network opereert in frequentiebanden onder de 1 GHz, wat onder andere voordelen biedt ten aanzien van binnenpandig bereik.

“Met dit hybride Tetra-LTE-netwerk wordt PMR-gebruikers een breder dienstenpakket aangeboden”, aldus Juan Ferro, vice-president Systems bij Sepura. “Het zorgt ervoor dat de kosten voor een  netwerk beperkt blijven, bij een gelijk niveau van beveiliging, betrouwbaarheid en flexibiliteit.”

verbinding‘Eerste missiekritisch LTE-netwerk van Europa’ operationeel