Einde Wave 7000 bezegeld, ‘nieuwe’ Wave van Motorola beschikbaar

verbindingAlgemeen

Wave 7000 was al dood, maar wordt nu ook begraven. Motorola heeft zojuist het vernieuwde Wave gelanceerd. Gebaseerd op Kodiak en gelanceerd als cloudgebaseerde push-to-talk-dienst.

 

Motorola Solutions heeft Wave gelanceerd – de nieuwe, netwerkonafhankelijke multimediacommunicatie-abonnementsservice in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De cloud-gebaseerde push-to-talk (PTT) -service verbindt teams en maakt real-time groepscommunicatie mogelijk met elk apparaat van smartphones tot portofoons, tablets en pc’s tot breedbandapparaten.

 

Kodiak

Hiermee is definitief het einde van Wave 7000 bezegeld. Oorspronkelijk zou dat de PTT-oplossing van Motorola worden. Het is eerder ook getest bij bijvoorbeeld de NS. Dat was geen succes. Met de overname van Kodiak ruim twee jaar geleden, haalde Motorola een oplossing binnen voor hun Wave-7000-probleem. Over Wave 7000 zegt de woordvoerder: “Motorola Solutions bouwt aan een breder portfolio van breedband-push-to-talk-aanbiedingen om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende gebruikers op de markt. Onze Wave-portefeuille wordt aangedreven door de Kodiak-motor, een krachtig, bewezen en succesvol BB-PTT-platform en we zien een toenemende belangstelling voor zowel de commerciële als de openbare veiligheidsklanten.”

 

Kanaal

Deze Wave-toevoeging is “bedoeld om primair te worden verkocht via het partnernetwerk van Motorola Solutions. Onze kanaalpartners kunnen hun Mototrbo-aanbod uitbreiden met de Wave breedband push-to-talk-service en de samenwerking tussen mobiele medewerkers verder verbeteren”, schrijft de woordvoerder.

Naast de cloud-gebaseerde Wave-service introduceert Motorola Solutions zijn nieuwe, speciaal ontworpen Wave-radio: de TLK 100. De TLK 100 combineert de functionele voordelen van Wave met een robuuste vorm voor radio-omvormers voor professionele gebruikers. Het apparaat biedt bedrijven directe push-to-talk-communicatie in heel Europa, met behulp van 3G-, 4G- of Wi-Fi-netwerken zonder dat dure of tijdrovende spectrumlicenties of handmatige programmering nodig zijn. Het robuuste PTT-apparaat is ideaal voor sectoren zoals constructie, transport, energie, particuliere beveiliging en meer. Bedrijven kunnen hun personeel eenvoudig beheren met behulp van de geïntegreerde GPS om de veiligheid te maximaliseren, de projectstatus te controleren, snellere routes te vinden, taken aan te passen en teamleden te positioneren waar ze het meest nodig zijn.

 

Veld

Er komt ook een nieuwe mobiele applicatie, waarmee van een telefoon een breedband-PTT-handset kan worden gemaakt. Gebruikers kunnen hun tweerichtingsradiosysteem verbinden met Wave, waardoor de dekking wordt uitgebreid en smartphones kunnen communiceren met radio-gebruikers. Geïntegreerde berichten stellen hen ook in staat om tekst, video, audio, foto’s en bestanden naar individuen of groepen te sturen en coördineren vergaderingen op basis van het delen van locaties.

Motorola Solutions biedt ook een Wave-verzendapplicatie om de dagelijkse breedband-PTT-groepscommunicatie verder te vereenvoudigen. Met Wave Dispatch kunnen bedrijven hun bronnen beheren en een effectieve werking coördineren vanaf elke internetverbinding met een standaardbrowser. Ze kunnen contact houden met hun teams om ervoor te zorgen dat ze over alle informatie beschikken die ze nodig hebben. Werkkrachten kunnen ook efficiënter worden geïmplementeerd via locatie-updates en toewijzing.

“We zien een groeiende vraag van bedrijven die hun teams moeten verbinden via eenvoudig te gebruiken push-to-talk-services in het veld”, zegt Viv Francis, vice-president, channel sales EMEA bij Motorola Solutions. “Ze hebben toekomstgerichte technologieën nodig voor groepgebaseerde breedbandcommunicatie, plus speciaal gebouwde apparaten die werken met één druk op de knop om de efficiëntie van medewerkers te verbeteren.”

verbindingEinde Wave 7000 bezegeld, ‘nieuwe’ Wave van Motorola beschikbaar