Entropia levert netwerk Stadsbeheer Rotterdam

verbindingAlgemeen

Entropia Critical Concepts heeft de opdracht gekregen voor het communicatienetwerk voor Stadsbeheer Rotterdam. Het gaat om een abonnement voor 750 tot 1250 portofoon-aansluitingen, inclusief meldkamersoftware. De totale waarde van de opdracht is 1.500.000 euro.

 

De gemeente Rotterdam wil via een abonnementen structuur voor het gebruik van netwerkvoorzieningen met meldkamer software (met een betaling per maand per portofoon of meldkamer seat, zoals mobiele telefonie) het communicatie netwerk inclusief de meldkamer software gaan afnemen.

Dat Entropia Critical Concepts de aanbesteding zou winnen, was geen verrassing. Het bedrijf was de enige aanbieder. Dat was volgens de gemeente Rotterdam ook de reden waarom er uiteindelijk geen aanbesteding nodig was. “Uit de eerder gehouden openbare marktconsultatie (TED 2016/S 119-212359) heeft zich maar één geschikte onderneming gemeld. Met deze onderneming is door de aanbestedende dienst onderhandeld om de gewenste dienstverlening af te gaan nemen”, valt te lezen in de gunningsbrief.

De gunning betreft alleen het portofonienetwerk. De lease van de nieuwe periode voor portofoons wordt wel aanbesteed.

 

[beeld: Flickr, Harry_NL https://www.flickr.com/photos/harry_nl/]
verbindingEntropia levert netwerk Stadsbeheer Rotterdam