Entropia wraakt rechtbank in zaak versus KPN

verbindingAlgemeen

Entropia heeft de Haagse rechtbank gisteren gewraakt in de langlopende zaak tussen KPN en Entropia. Vandaag zou het vonnis volgen in deze zaak. Dat gebeurt niet, omdat een wrakingskamer eerst een beslissing moet nemen op dit wrakingsverzoek.

 

Entropia had al eerder de zaak tegen KPN verloren (zie: http://www.verbinding.tv/kpn-wint-entropia-hoogte-schadevergoeding-onduidelijk/). Het vonnis van vandaag was om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen. Het zou gaan om een claim van ongeveer 13 miljoen euro van KPN op Entropia.

Als één van de partijen in een rechtszaak de indruk heeft dat de rechter vooringenomen is, kan hij verzoeken om de rechter te laten vervangen door een andere rechter. Dit gebeurt echter zelden. In 2009 werd 418 keer een wrakingsverzoek ingediend, waarvan er 15 werden toegekend. In 2015 waren er 713 verzoeken, waarvan er 32 werden toegekend. In 2016 daalde dit aantal naar 620, waarvan er 25 werden toegekend.

Het wrakingsverzoek zal op 30 oktober worden behandeld in een openbare zitting van de wrakingskamer. In de regel volgt binnen twee weken een besluit van die wrakingskamer. Als de wrakingskamer negatief besluit voor Entropia, volgt direct daar op het uitgestelde vonnis in de zaak KPN versus Entropia.

Entropia-CEO Philip Vercruysse is per mail om commentaar gevraagd, maar tot nu is er geen reactie van hem ontvangen.

 

UPDATE 21:17: Entropia-CEO Philip Vercruysse per mail: “Het is juist dat Entropia zich genoodzaakt heeft gezien de rechtbank in Den Haag te wraken. Dit ten gevolgen van een procedureel verschil van inzicht. U zal begrijpen dat ik mij, zolang dit verzoek in behandeling is, niet verder op de zaak in kan gaan.”

verbindingEntropia wraakt rechtbank in zaak versus KPN